Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Κοινή Ανακοίνωση των Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
 Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΣΣ Λαρισαϊκός, αναφορικά με την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η ΠΟΣ, με πραγματική έκπληξη και απορία διαπιστώσαμε,  ότι η σχετική
ανακοίνωση  καταφερόταν εναντίον των Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χαρακτηρίζοντας τα ως «Δούρειους Ίππους», επειδή η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην εκδίκαση της προσφυγής  της για να κριθούν παράνομες οι απεργίες, παρουσίασε επιστολή, σύμφωνα με την οποία τα σωματεία -ταχα- άρουν την εξουσιοδότηση στην ΠΟΣ. 

Η πραγματικότητα όμως είναι, ότι από τη μεν ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υπάρχει καμία επιστολή και από τη δε ΠΕΠΕ η επιστολή αναφέρει όσα εξέφρασε ουσιαστικά και ο συνάδελφος, πρόεδρος του σωματείου ΤΡΑΜ, στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΟΣ.
Η ανακοίνωση του ΣΣ Λαρισαϊκός έρχεται ως συνέχεια των όσων διαδραματίστηκαν στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣ, η νομιμότητα των αποφάσεων του οποίου αμφισβητείται από 2 Σωματεία -μέλη της,  στην Ελληνική Δικαιοσύνη. 
Θέλει να διαιρέσει τους εργαζόμενους & να διχάσει το προσωπικό. 
Τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσει την αποτυχία της υπογραφής ΣΣΕ στην τεχνική Βάση η ΠΟΣ , ιδιαίτερα όταν είχαν αποφασίσει την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. 
Αντί να ψάχνουν δικαιολογίες για το παράνομο των κινητοποιήσεων σε τρίτους, ας αναρωτηθούν- στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών-  οι συνάδελφοι του ΣΣ Λαρισαϊκός 
ΓΙΑΤΙ η ΠΟΣ δεν ζήτησε τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία. 
Οι απεργίες δεν κρίνονται παράνομες επειδή Σωματεία έχουν .διαφορές με την ΠΟΣ. 
Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δεν υπογράφονται με εκβιαστικές λογικές,  περασμένων  δεκαετιών.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για το συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα, ανακοινώσεις, όπως αυτές του ΣΣ Λαρισαϊκός, το μόνο που προσφέρουν είναι νερό στον μύλο των εργοδοτών.  

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                     Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κ. ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                                           Π.ΜΩΡΑΙΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου