Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Απορίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τους 6 -εκ των 8- απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην Ελληνική Δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα προσέφυγαν οι 6 εκ των 8 απολυμένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την προσφυγή των 6 εκ των 8 απολυμένων συναδέλφων που εργάζονταν
στα εκδοτήρια του Σταθμού Λαρίσης και που οι συμβάσεις τους καταγγέλθηκαν στις 31-1-2019 απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς η εταιρεία τους κατηγόρησε για υπεξαίρεση (κατηγορία που αρνούνται οι 8 συνάδελφοι και Εκρεμμεί η απόφαση της τακτικής δικαιοσύνης).
Η δίκη πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και σε αυτήν οι συνάδελφοι ζητούσαν την επαναφορά τους στην εργασία. Η απόφαση δημοσιεύτηκε πριν μερικές ημέρες. 

Θυμίζουμε ότι το θέμα έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον απο τις ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ για να ασκήσουν κριτική σε Πρωτοβάθμιο Σωματείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ ένας εκ των 6 συναδέλφων με απόφαση των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ συμμετείχε (ψήφισε) στο συνέδριο της νοθείας παρά το ότι το Σωματείο του είχε καταθέσει αίτηση αναπλήρωσης του , λόγω της παραίτησης που είχε υποβάλει απο τα όργανα στα οποία είχε εκλεγεί για λόγους ευθυξίας.(θυμίζουμε την ανακοίνωση της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να την διαβάσετε).
Η πλειοψηφία της ΠΟΣ, η παρέα των ΝΟΘΩΝ, δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ) παρά το ότι ο συνάδελφος είχε αντικατασταθεί κανονικά στο ΔΣ του Σωματείου απο τον επόμενο στην σειρά εκλογής.
Η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα προσέφευγε στην Ελληνική Δικαιοσύνη για το θέμα, ωστόσο ο συνάδελφος την ημέρα εκδίκασης εμφανίστηκε με τον Νόθο Πρόεδρο της ΠΟΣ και την Νομική εκπρόσωπο της στην Ευελπίδων, δηλώνοντας προφανώς  ότι θέλει να συμμετέχει και η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέσυρε την προσωρινή διαταγή
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στον σιδηροδρομικό κόσμο - ο οποίος  παρακολουθεί αποσβολωμένος τα όσα έστησαν οι νόθοι (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ) για να χαλκεύσουν τα αποτελέσματα του συνεδρίου- ότι, την ίδια ώρα που η πλειοψηφία των νόθων (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ) κατηγορούσε στο συνέδριο της νοθείας ,ότι -τάχα- το Δίκτυο Σιδηροδρομικών θέλησε να αντικαταστήσει απολυμένους(και οι γνωστοί γραφικοί επιτίθονταν με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε συνδικαλιστές της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ), η ΙΔΙΑ πλειοψηφία ανέφερε στην Δικαιοσύνη  -δια της Νομικής Εκπροσώπου της ΠΟΣ-ότι πρέπει να αποβληθούν 2 σύνεδροι του Σωματείου Μηχανοδηγών, επειδή ως...μαθητές απολύονται και μάλιστα έχουν απολυθεί 6 (χυδαία ψεύδη απο τους Νόθους)!
Δηλαδή τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες παρατάξεις, οι ΝΟΘΟΙ των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν ακριβώς αντίθετη επιχειρηματολογία, για να στήσουν το συνέδριο της ΝΟΘΕΙΑΣ.Της νόθευσης της δημοκρατικά εξεφρασμένης άποψης των σιδηροδρομικών.
Οι 8 συνάδελφοι -2 δεν είχαν προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα- αποφασίστηκε πλειοψηφικά να λάβουν  χρηματική ενίσχυση απο την ΠΟΣ πρόσφατα (1 βδομάδα πριν το συνέδριο με πρόταση του Νόθου Παρασκευόπουλου που μετέφερε στο Σώμα προφορικό αίτημα), συνεχίζουν τον δικαστικό τους αγώνα καθώς η τακτική δικάσιμος έχει προσδιορισθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2019.
Εμείς  πιστεύοντας  στο τεκμήριο της αθωότητας,   αναμένουμε να αποδειχθεί η άποψη τους ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Ωστόσο μετά τα όσα έγιναν στο συνέδριο της ΝΟΘΕΙΑΣ, τις καταγγελίες για προσπάθεια αποκλεισμού απολυμένων που εκτόξευαν οι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ και την συμμετοχή τελικά ενός εκ των 8 σε αυτό, την ώρα που η πλειοψηφία των ΝΟΘΩΝ, απέκλειε μηχανοδηγούς επειδή ...απολύονται οι μαθητές, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε και θα ενημερώνουμε τους σιδηροδρομικούς. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου