Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Απασχολεί η ΠΟΣ συγγενείς κορυφαίων συνδικαλιστών;

Σοβαρό ζήτημα αναμένεται να προκύψει αν επιβεβαιωθεί ότι η ΠΟΣ απασχολεί στο pay roll της συγγενείς κορυφαίων συνδικαλιστών, οι οποίοι μάλιστα απασχολούνται σε αυτήν επικουρικά (2η εργασία)!
Για το θέμα αυτό υπήρξε ΠΟΛΙΤΙΚΗ τοποθέτηση
στο τελευταίο συνέδριο,συνέδρου ο οποίος ανέφερε ότι την ώρα που η ανεργία των νέων φτάνει στο 40% δεν είναι δυνατό να απασχολούνται για εργασίες στην ΠΟΣ, συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών.
Θα μπορούσε η Ομοσπονδία για αυτές τις εργασίες (απομαγνωτοφωνήσεις κτλπ) να απασχολεί άνεργα παιδιά συναδέλφων προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα της οικογένειας τους σε μια δύσκολη συγκυρία για τις οικογένειες των σιδηροδρομικών (εν μέσω κρίσης).
Δεν με ενδιαφέρει αν η απόφαση πάρθηκε πλειοψηφικά, δεν με ενδιαφέρει αν συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις τόνισε.
Η θέση μου ανέφερε ο συνάδελφος, είναι ότι είναι απαράδεκτο στο pay roll της ΠΟΣ να βρίσκονται συγγενείς κορυφαίων συνδικαλιστών της.
Αναμένουμε την απάντηση της ΠΟΣ και αν συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και σήμερα που σε καμία περίπτωση δεν τιμά όσους έχουν την ευθύνη της Ομοσπονδίας.



Ότι είναι Νόμιμο δεν είναι και απαραίτητα ηθικό.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Διευκρινίζουμε ότι η ερώτηση μας αφορά τις αποφάσεις της ΠΟΣ και όχι τα πρόσωπα τα οποία μας είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου