Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Στάσεις εργασίας στην ΣΤΑΣΥ γιατί δεν πληρώνονται όροι της ΣΣΕ

Και  εμείς νομίζαμε ότι έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα και ότι οι ΣΣΕ που είχαν υπογραφεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιούνταν! 
Στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, καθώς – όπως υποστηρίζει – με ευθύνη της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ δεν
καταβάλλονται δεδουλευμένα που απορρέουν από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι στάσεις εργασίας έχουν προκηρυχθεί για την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 έως το τέλος της κυκλοφορίας των συρμών και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 16:00.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «εδώ και έξι μήνες δεν λαμβάνουν δεδουλευμένα που απορρέουν από τη συλλογική τους σύμβαση εργασίας.

Τόσο η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, όσο και η σημερινή, έχουν υπογράψει την πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεών τους προς τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, και ενώ το 2019 παρέρχεται, τα οφειλόμενα δεν έχουν καταβληθεί. Ζητούμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου