Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Οι απαντήσεις των νόθων της ΠΟΣ στα εξώδικα των ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η απάντηση των νόθων της ΠΟΣ στα εξώδικα των ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ :
Η απάντηση των νόθων  στην ΕΕΣΣΤΥ > 

Σε απάντηση της από 30-10-2019 Εξώδικης Απάντησης - Δήλωσης - Διαμαρτυρίας και Πρόσκλησης με Επιφύλαξη Δικαιωμάτων, την οποία αυθημερόν μας κοινοποιήσατε, σας αναφέρουμε τα κάτωθι:
Καταρχάς, παρότι ισχυρίζεσθε, ότι επιθυμείτε τον καθορισμό προσωπικού ασφαλείας και κοινωνικών αναγκών, εντούτοις όχι μόνον δεν προβαίνετε στην παραμικρή πρωτοβουλία προς τούτο, αλλά επιπλέον αρνείστε την πρόσκλησή μας για την επίτευξη σχετικής συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Ομοσπονδία ως "εξωεπιχειρησιακή οργάνωση", καίτοι γνωρίζετε πολύ καλά, ότι αποτελεί την αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης, η οποία εκπροσωπεί το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνεπώς το σύνολο των εργαζομένων αυτής. Η αιτίασή σας, ότι δήθεν δεν έχει καθορισθεί μεταξύ μας το ανωτέρω προσωπικό, εξυπηρετεί ημέτερους σκοπούς, προκειμένου να ισχυρισθείτε ενώπιον Δικαστηρίων, όπου προαναγγέλλετε, ότι θα προσφύγετε, ότι οι εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις μας είναι παράνομες ακριβώς για τον ίδιο λόγο, ότι δηλ. δεν έχει ορισθεί προσωπικό ασφαλείας, το οποίο όμως αρνείστε να προσέλθετε, προκειμένου να συμφωνηθεί.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη ΣΣΕ, το οποίο αποτελεί και το βασικό αίτημα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η προηγούμενη ΣΣΕ έχει ήδη λήξει και έχει παρέλθει και η τρίμηνη περίοδος χάριτος. Πλέον και ελλείψει νέας ΣΣΕ, η εφαρμογή των δια συμβάσεως συμφωνηθέντων εναπόκειται στην καλή σας διάθεση και μόνον, η οποία, όπως προκύπτει από την εξώδική απάντησή σας, δεν υφίσταται. Η δε επίκλησή σας στο εξώδικό σας, ότι δήθεν "ήδη διανύεται το διάστημα της τρίμηνης μετενέργειας που εκπνέει την 19.1.2020", αν δεν αναφέρθηκε από σκοπιμότητα, καταδεικνύει περίτρανα την παντελή άγνοια νόμου από μέρους σας. Για την πληρότητα των ισχυρισμών μας αναφέρουμε, ότι η προηγούμενη ΣΣΕ είχε συναφθεί με την Ομοσπονδία και ουδέποτε τέθηκε ζήτημα έλλειψης νομιμοποιήσεως στο πρόσωπό μας ούτε μάλιστα κατά την διάρκεια των τρεχόντων διαπραγματεύσεων, οι οποίες συνεχίσθηκαν μέχρι και τον προηγούμενο μήνα και αιφνιδίως διεκόπησαν. Εάν θεωρείτε την διατύπωση της σχετικής ένστασής περί ελλείψεως νομιμοποιήσεως από μέρους μας για την σύναψη ΣΣΕ σας ενώπιον Δικαστηρίων κατά την εκδίκαση προηγούμενης αγωγής σας, προκειμένου να χαρακτηριστούν οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές, επαρκή, σας θυμίζουμε, ότι η εξετασθείσα μάρτυράς σας είχε διαφορετική άποψη και επιβεβαίωσε την διενέργεια διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία και μόνον.
Όσον δε αφορά στην πρόσκλησή μας σε δημόσιο διάλογο μόνο προσχηματική δεν ήταν, ως ισχυρίζεσθε, πλην όμως και πάλι εσείς αρνηθήκατε να προσέλθετε στον ΟΜΕΔ κατά την ορισθείσα ημερομηνία και ώρα, αποδεικνύοντας την κακοπιστία σας. Αντίθετα, αιτιάσθε, ότι δήθεν δεν μας αφορούν τα αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων και δη η σύναψη ΣΣΕ, όταν γνωρίζετε πολύ καλά, ότι εκπροσωπούμε το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης, ούσα η πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση. Σας υπενθυμίζουμε, ότι ο ίδιος ο βασικός σας μέτοχος και δη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., σας χαρακτηρίζει (και πράγματι είστε) αυτοτελές νομικό πρόσωπο με ξεχωριστό Διοικητικό Συμβούλιο και ως τέτοιο οφείλετε να προσέλθετε αυτοτελώς στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη ΣΣΕ οι δε σχέση σας με τον μέτοχό σας είναι εσωτερικό σας ζήτημα που δεν μας αφορά εν προκειμένω. 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΌΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την ανωτέρω παρελκυστική συμπεριφορά σας που στόχο έχει την ματαίωση της σύναψης ΣΣΕ.
Σας καλούμε να συνεργασθείτε μαζί μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, εάν πράγματι επιθυμία σας είναι η διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, την οποία εσείς και μόνον διασαλεύετε, καθόσον αμφισβητείτε τους νόμιμα εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπούς τους,
Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε, ότι εμμένουμε στην απόφασή μας για την διενέργεια απεργιακών κινητοποιήσεων, αφού είναι το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει ενάντια στην παρελκυστική σας τακτική.

Η απάντηση των νόθων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ >
Από μία αδρή ανάγνωση της από 30-10-2019 Εξώδικης Απάντησης - Δήλωσης - Διαμαρτυρίας και Πρόσκλησης με Επιφύλαξη Δικαιωμάτων, την οποία αυθημερόν μας κοινοποιήσατε, διαπιστώνει και ο πλέον αδαής, ότι είτε ενεργείτε κατόπιν σκοπιμότητας είτε έχετε απωλέσει την ψυχραιμία σας.
Καταρχάς, παρότι ισχυρίζεσθε, ότι επιθυμείτε τον καθορισμό προσωπικού ασφαλείας και κοινωνικών αναγκών, εντούτοις όχι μόνον δεν προβαίνετε στην παραμικρή πρωτοβουλία προς τούτο, αλλά επιπλέον αρνείστε την πρόσκλησή μας για την επίτευξη σχετικής συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Ομοσπονδία ως "εξωεπιχειρησιακή οργάνωση", καίτοι γνωρίζετε πολύ καλά, ότι εκπροσωπεί το σύνολο των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που υφίστανται στην επιχείρηση και συνεπώς το σύνολο των εργαζομένων αυτής(!). Ασφαλώς το να διατυμπανίζετε αυτάρεσκα, ότι δήθεν δεν έχει καθορισθεί μεταξύ μας το ανωτέρω προσωπικό, εξυπηρετεί τους δικούς σας σκοπούς και μόνον, τους οποίους συνομολογείτε στο τέλος του εξωδίκου σας, ήτοι να προσφύγετε εναντίον της απόφασής μας για απεργιακή κινητοποίηση, την οποία θεωρείτε παράνομη, διότι ακριβώς δεν έχει καθορισθεί το προσωπικό ασφαλείας (!). Οποίος εμπαιγμός!
Περαιτέρω, παρότι συνομολογείτε, ότι η εταιρεία ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. έχει αυτοτελή προσωπικότητα και Διοικητικό Συμβούλιο μας "ενημερώνετε", ότι δεν νομιμοποιούμεθα να συμμετάσχουμε ως αντισυμβαλλόμενο μέλος στην κατάρτιση της ΣΣΕ. Εύλογα ερωτάται κανείς, με ποια ιδιότητα εσείς προβαίνετε στην δήλωση αυτή; Μάλλον επιχειρείτε να κωλυσιεργήσετε και να καθυστερήσετε τις διαδικασίες, ρίχνοντας στην κυριολεξία το μπαλάκι ο ένας στον άλλον μεταξύ σας και δηλώνοντας ταυτόχρονα αμφότεροι αναρμόδιοι, τακτική, την οποία ακολουθείτε πιστά μέχρι σήμερα.
Όσον δε αφορά στην πρόσκλησή μας σε δημόσιο διάλογο μόνο προσχηματική δεν ήταν, ως εικάζετε, αλλά τούτο δεν μπορείτε να το διακριβώσετε ούτε να το προδικάσετε, δεδομένου, ότι αρνηθήκατε να προσέλθετε στον ΟΜΕΔ κατά την ορισθείσα ημερομηνία και ώρα. Αντίθετα, αρκεστήκατε στην προσχηματική αποστολή εξωδίκων δηλώσεων, ομιλώντας για άσκοπη αποστολή επιστολών και εγγράφων από μέρους μας, καταδεικνύοντας περίτρανα την περιφρόνηση που δείχνετε στις θεσπισθείσες διαδικασίες και τους εργαζομένους που απασχολείτε, το σύνολο των οποίων εκπροσωπούμε.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΌΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την ανωτέρω προσχηματική και απαξιωτική συμπεριφορά σας
Σας καλούμε να συνεργασθείτε μαζί μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, εάν πράγματι επιθυμία σας είναι η διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, την οποία εσείς και μόνον διασαλεύετε, καθόσον αμφισβητείτε τους νόμιμα εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπούς τους,
Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε, ότι εμμένουμε στην απόφασή μας για την διενέργεια απεργιακών κινητοποιήσεων, αφού είναι το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει ενάντια στην απολυταρχική συμπεριφορά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου