Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Τραμπουκισμοί ΠΑΜΕ και ακύρωση του συνεδρίου των εργαζομένων στο Μέταλλο

Άλλο ένα επεισόδιο που επιβεβαιώνει τον κατήφορο του συνδικαλιστικού κινήματος με πρωταγωνιστές την ηγεσία της ΓΣΕΕ και το
ΠΑΜΕ, σημειώθηκε στο προγραμματισμένο συνέδριο της ΠΟΕΜ.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των εργαζομένων στο Μέταλλο, το ΠΑΜΕ, με τη γνωστή πρακτική των τελευταίων μηνών, με τραμπουκισμούς και βίαιες συμπεριφορές, ουσιαστικά ακύρωσε το προγραμματισμένο Συνέδριο της ΠΟΕΜ, οδηγώντας έτσι στον ορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια.
Το επίδικο θέμα ήταν οι συσχετισμοί στο συνέδριο μεταξύ ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ, παρατάξεις που, παρά την ολομέτωπη σύγκρουση τον τελευταίο χρόνο, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν αλλοιώνοντας τους συσχετισμούς στο πρόσφατο 36ο συνέδριο της ΠΟΣ.
Στο συνέδριο της ΠΟΕΜ, που είχε προγραμματιστεί για τις 2 και 3 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το ΠΑΜΕ μία μέρα νωρίτερα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη μη συμμετοχή 12 σωματείων στις εκλογές. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα. Το ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) αγνοώντας τη δικαστική απόφαση εμπόδισε 20 αντιπροσώπους από τα 12 σωματεία να εισέλθουν στην αίθουσα, «τραμπουκίζοντας» τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας που έδιναν τις κάρτες αντιπροσώπων και δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού.
Παρά προσπάθειες του προεδρείου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, τα μέλη της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) δεν δέχονταν με το έτσι θέλω ούτε τη δικαστική απόφαση ούτε τις αποφάσεις της επιτροπής πληρεξουσίων και του προεδρείου, οδηγώντας το συνέδριο σε αδιέξοδο, ενώ και παρά τη διακοπή των εργασιών για μια ημέρα προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, το ΠΑΜΕ επανήλθε παρεμποδίζοντας για ακόμη μία φορά τις διαδικασίες και οδηγώντας το προεδρείο να πάρει απόφαση για αναβολή του Συνεδρίου, αφού κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των συνέδρων, των υπαλλήλων αλλά ακόμη και του δικαστικού αντιπροσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου