Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Κομισιόν: Ενέκρινε κρατική ενίσχυση για την προώθηση της διαλειτουργικότητας του ολλανδικού σιδηροδρόμου

Κρατική ενίσχυση, ύψους 22,2 εκατ. ευρώ, θα λάβει ο κλάδος των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών της Ολλανδίας, με στόχο τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας των σιδηροδρομικών συστημάτων.


Ήδη, η κίνηση αυτή έχει λάβει το «πράσινο φως» της Κομισιόν, η οποία έκρινε ότι η κρατική ενίσχυση δεν θα προκαλέσει αδικαιολόγητη στρέβλωση του ανταγωνισμού στην αγορά.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Margrethe Vestager, υπεύθυνη για θέματα ανταγωνισμού, «το ολλανδικό σχέδιο θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας και στη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου.

Θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου και θα προωθήσει την μετατόπιση της εμπορευματικής κίνησης από τις οδικές αρτηρίες στο σιδηρόδρομο, σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς και μεταφορικούς στόχους της ΕΕ, χωρίς να προκαλεί αδικαιολόγητη στρέβλωση του ανταγωνισμού».

Τον Οκτώβριο του 2019, η Ολλανδία κοινοποίησε στην Κομισιόν τα σχέδιά της για αναβάθμιση 99 μηχανών διασυνοριακών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών με το σύστημα ERTMS, το οποίο εξασφαλίζει τη συμμόρφωση των αμαξοστοιχιών με τα όρια ταχύτητας και σηματοδότησης.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η κρατική ενίσχυση θα δοθεί υπό τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων στους ιδιοκτήτες σιδηροδρομικών μηχανών, ενώ παράλληλα θα συνοδευθεί και με επιχορηγήσεις ύψους 23,8 εκατ. ευρώ που δίνονται μέσω μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility).

Β. Βεγιάζη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου