Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Σ.Σ. Λαρισαικός

Συνάδελφοι,
Οι διοικήσεις της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμπαίζοντας τους εργαζόμενους και προσπαθώντας να διασκεδάσουν  με την αγωνία των συναδέλφων,  συνεπικουρούμενοι από την Κυβέρνηση,  μας οδήγησαν ξανά στα δικαστήρια για τις κινητοποιήσεις  5/11-7/11-12/11. 

                Η απόφαση της δικαιοσύνης έβγαλε τις κινητοποιήσεις παράνομες, μετά από αυτή την εξέλιξη οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται.   Όμως σε αυτό το δικαστήριο αποκαλύφθηκε ο ρόλος  σωματείων που λειτουργούν ως ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα προς όφελος των εργοδοτών. Ο νομικός σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του δικαστηρίου κατέθεσε έγγραφο  όπου  τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  άρουν  την εξουσιοδότηση τους   στην ΠΟΣ. 
               Επίσης οι νομικοί  σύμβουλοι των εταιρειών κατέθεσαν στο δικαστήριο,  όπως και στο πλαίσιο  της αγωγής τους ,  για αυξήσεις και θεσμικό πλαίσιο, πράγμα που οι διοικήσεις των εταιρειών δεν μας το έχουν γνωστοποιήσει ποτέ γραπτώς, αφήνοντας τους ″πρόθυμους″ να διασπείρουν φήμες,  με  στόχο  να κερδίσουν χρόνο ώστε να οδηγήσουν τους συναδέλφους σε  εργαζόμενους τριών και τεσσάρων ταχυτήτων. 
             Καλούμε τις διοικήσεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους γραπτώς. 
  
 Συνάδελφοι, 
              Η υπογραφή της ΣΣΕ είναι μονόδρομος για τους συναδέλφους της ΕΕΣΣΤΥ. 
 Οι αποφάσεις για τον τρόπο που θα συνεχίσουμε τον αγώνα θα παρθούν μέσα από    γενικές συνελεύσεις. 

Σας καλούμε να συσπειρωθείτε   με τα σωματεία και την ΠΟΣ.
                        
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου