Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Γιάννη Γρίβα - Γ.Γραμματέα ΠΕΣΟΣΕ

Συνάδελφοι

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως το ΣΚ βρίσκεται σήμερα στο μεταίχμιο της ιστορίας του, αφού τα παρακμιακά φαινόμενα που παρατηρούμε σε όλα τα επίπεδα δείχνουν ότι στο επόμενο διάστημα θα
οξυνθούν και θα ενταθούν σε μείζονα βαθμό , με αποτέλεσμα ένα ΣΚ ζόμπι-βαμπίρ, μια εικονική πραγματικότητα ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ-ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ από όλες τις κοινωνικές διεργασίες. 
Αυτό οφείλεται στην τακτική της ηγεσίας που ουσιαστικά έχει προσχωρήσει στη λογική της αστικής τάξης και μάλιστα με ίντριγκες ,διαπλοκή, πελατειακές σχέσεις, κομματικά παιχνίδια προσπαθεί να εντάξει όλο το κίνημα σε αυτή την αντίληψη. 
Σκεφθείτε ότι στο τριτοβάθμιο όργανο του ΣΚ (ΓΣΕΕ) δεν μπόρεσε να κάνει ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, και σε τόσα άλλα δευτεροβάθμια όργανα επικρατεί το ίδιο ή νοθείες παντού, φαντασθείτε το επίπεδο που επικρατεί την ώρα που το πολιτικό περιβάλλον είναι όσο το δυνατόν αυταρχικό. 
Μάλιστα το πολιτικό περιβάλλον προσβλέπει σε ένα ελεγχόμενο Σ.Κ. και εργαζομένους χωρίς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ και ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. 
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν έχουμε καθήκον και υποχρέωση τόσο απέναντι στον εαυτό μας,όσο και στο κοινωνικό σύνολο να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και όρους για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ
Έτσι που να ανταποκρίνεται στο ΣΗΜΕΡΑ , αλλά και να έχει ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, άλλωστε το απαιτούν οι συνθήκες και είναι ανάγκη των καιρών. Όμως για να επέλθει αυτή η αλλαγή θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας και κατόπιν να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ΤΗΝ ΔΟΜΗ, ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ, με βάση το συμφέρον της ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ώστε να αποτελεί ,και να είναι, σχολιό  διαπαιδαγώγησης των εργαζομένων. Αυτό είναι το μέγιστο καθήκον και υποχρέωση. 
ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΑΘΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ. Ας εκπαραθυρώσουμε τους ΝΕΝΕΚΟΥΣ, ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ που σήμερα κυριαρχούν στο ΣΚ, και είναι στην υπηρεσία της ΕΛΙΤ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Γιατί Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ. 
Θεωρώντας πως σε όλα τα επίπεδα η πολιτική μας οφείλει να είναι πάντα συγκεκριμένη, την συγκεκριμένη στιγμή, με τα συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν την δεδομένη στιγμή για να έχουμε το ποθούμενο αποτέλεσμα. Το πολιτικό περιβάλλον όπως αποδεικνύεται, η επικρατούσα αντίληψη του είναι στο πλαίσιο ανοίγματος των αγορών η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ΥΔΡΕΥΣΗΣ αφού οι ΙΤΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ, οι ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ και ΤΗΛΕΠ/ΝΩΝΙΕΣ, οι ΓΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ. 
Η κοινή γνώμη πείθεται εύκολα, εντέχνως , για τα θετικά ,τάχα που θα επέλθουν, αποτελέσματα στο πλαίσιο που έχει καλλιεργηθεί . Όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτά είναι φούμαρα και το κοινωνικό σύνολο βρίσκεται σε κατάσταση ένδειας- φτώχειας. 
Το Σ.Κ. έχει καθήκον να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ   και όχι να  τα αποδέχεται
Σήμερα λοιπόν το εύελιγκτο και μικρό κράτος αυτό το σκοπό επιτελεί. Η κυβέρνηση στα βήματα της προηγούμενης, επεμβαίνει με όλους τους τρόπους και μέσα στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ θυσιάζοντας ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ προκειμένου να επιτύχει την αύξηση των κερδών της ολιγαρχίας. 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ, ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ , ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΟΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ.
 Παρόλα αυτά η μεγάλη μας ευθύνη είναι να προετοιμάσουμε την επομένη μέρα, γι αυτό χρειαζόμαστε ένα οδικό χάρτη που να μας κατευθύνει , που πρέπει να τον βρούμε όλοι μαζί , παρά τις διαφωνίες μας. Χρειαζόμαστε μια πυξίδα , ένα φάρο που θα μας βοηθήσει να πάμε εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μανιχαιστικά-αμοραλιστικά-ρεμβασιστικά  αλλά να σκεφθούμε ΤΟΛΜΗΡΑ , ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ
Πρέπει κατά την θεώρηση μου να είμαστε μελαγχολικοί όχι γι αυτά που χάσαμε ή θα χάσουμε ,αλλά γι αυτά που δεν έχουμε πετύχει, με δεδομένο πως το καπιταλιστικό σύστημα είναι αποτέλεσμα της σύμπλευσης και διαπλοκής δικτύων ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ- ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ και ΜΙΝΤΙΑΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΣΑΝ  ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ( ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ-ΑΝΘΡΩΠΩΝ). Έτσι οι ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΩΣ 

 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ-ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΙ φτάσανε την χώρα μας στα
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ- Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ- Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΒΑΛΤΟ.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΟ . Συνεπώς απαιτείται και είναι ανάγκη των καιρών  ένα ΣΚ που θα αγωνίζεται για
                   ΑΜΒΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ
                   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
     ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( 7h-πενθήμερο-35ώρες)
                   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ( δημόσια αγαθά-κοινωνικές, δημόσιες υπηρεσίες)
                   ΦΟΡΟΛΗΓΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ
Ένα τέτοιο κίνημα απαιτεί η κοινωνία-ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!!!!......ΘΕΛΟΥΜΕ!!!.......
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ……..ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ……….  


                                                           ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
                                                            16/11/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου