Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Τα συμπεράσματα της εβδομάδας που πέρασε

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εβδομάδα κλείνει και το στέκι της έλξης κάνει τον απολογισμό της.

Στα δικά μας 
  •  24 Νοεμβρίου σήμερα και οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση -ακόμα- βρίσκονται χωρίς ΣΣΕ. Τα παραδοσιακά συνδικάτα τους,  κάνουν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να βρουν λύση στο ζήτημα της αντιπροσώπευσης και της προκήρυξης κινητοποιήσεων. Τόσο προετοιμασμένοι ήταν. Φυσικά όπως και σε κάθε άλλη τέτοια και  πρωτοφανή ανικανότητα, ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα για να χρεώσουν την αποτυχία τους. Πρώτιστα οι επαγγελματίες και νόθοι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.Πλέον κανείς δεν τους πιστεύει. Είναι απλά οι νόθοι.
  • Στον ΟΣΕ επικρατεί σκοτάδι και σιγή ασυρμάτου απο την πλευρά του εκπροσώπου εργαζομένων. Για πρώτη φορά μετά απο χρόνια ο συνάδελφος Λεβέντης (νόθα εκλεγμένος αντιπρόσωπος μας σε αυτήν την ΓΣΕΕ) αποκρύπτει τα όσα συζητιόνται εντός του Διοικητικού Συμβουλίου, απαξιώνοντας στην ουσία τον ρόλο του. Ο συνάδελφος μπορεί να φεύγει στην σύνταξη τα επόμενα χρόνια και να μην τον ενδιαφέρει η διατήρηση της θέσης αυτής- στην υπηρεσία των εργαζομένων-, εμάς όμως μας ενδιαφέρει.Μην την απαξιώνει περαιτέρω. Γιατί χαλάει και τον προσωπικό του "μύθο" ως...κοινής αποδοχής.
  • Εκτός ΑΝ και ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει ως συνταξιούχος στον ΟΣΕ, τον μοναδικό Οργανισμό που όσοι δεν τα καταφέρανε ως εργαζόμενοι, θέλουν να επιστρέψουν ως συνταξιούχοι για να τον σώσουν. Πολλά ακούγονται τελευταία για συνταξιούχους....Τα παιδιά των χιλιάδων σιδηροδρομικών όμως παραμένουν άνεργα. Μπορούμε πάντως να ανακηρύξουμε τον συνάδελφο και φίλο Θανάση Λεβέντη, επίτιμο εκπρόσωπο εργαζομένων όταν συνταξιοδοτηθεί. Λέτε; Για τον σοσιαλισμό και την πρόοδο....του Κυριάκου!
  • Στην Βόρεια Ελλάδα η σιδηροδρομική γραμμή προς Αλεξανδρούπολη καταρρέει. Φανταζόμαστε ότι οι νυν Κυβερνώντες θα τα ρίξουν στους προηγούμενους - ως είθισται και είναι λογικό. Για εμάς σημασία έχει να δούμε αν τα υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωναν για την κατάσταση ενυπογράφως και τι πρότειναν. Όχι τίποτα άλλο για να μην τα ξαναζήσουμε. Κατά τα λοιπά θα μεταφερθούν τεύτλα. Φανταζόμαστε απο τώρα τον Άδωνη να λέει στους παραγωγούς, εσείς που τα καλλιεργήσατε πηγαίνετε στην Κουμουνδούρου (...) ΚΑΙ για την μεταφορά τους. 
  • Όποιος έχει συγγενή απόστρατο αξιωματικό, ας τον παροτρύνει να καταθέσει αίτηση για Διοικητής Νοσοκομείου. Έχουν λέει ...αυξημένα μόρια στους διαγωνισμούς. Αριστεία ΚΑΝΟΝΙΚΗ. 
  • Τα Εξάρχεια παραμένουν στην θέση τους, οι μπουλντόζες για το Ελληνικό ζεσταίνονται. Οver and out μέχρι την επόμενη!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου