Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Κοινή Ανακοίνωση Σ.Σ. Πελοποννήσου και Λαρισαικός

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

      Μετά την τελευταία προσφυγή στα Δικαστήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ κατά των εργαζομένων προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην έχουν σύμβαση, την Τετάρτη 13/11/2019 οι δύο Διευθύνοντες εκπρόσωποί τους επανήλθαν.

         Για δεύτερη φορά προσπαθούν να κοιμίσουν τους εργαζόμενους μέσα από ένα επιστολόχαρτο. Προσπαθούν να εφησυχάσουν τους εργαζόμενους λέγοντάς τους ότι στο νέο καθεστώς που δείχνει να διαμορφώνεται (της συγχώνευσης), τα κέρδη και τα οφέλη θα είναι τόσα, που οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν που να τα βάλουν!!! Και φυσικά κανένα τάχα δικαίωμα δε θα αμφισβητηθεί στο μέλλον.
Είναι προσβολή για όλους τους εργαζόμενους, αυτοί που έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια για να μην έχουμε ανανέωση της Σ.Σ.Ε., να μιλούν για εξασφαλίσεις. 
Είναι βαθιά υποτιμητικό για κάθε νοήμονα άνθρωπο, να υπόσχονται στο σύνολο του προσωπικού ολοκληρωμένα δικαιώματα, όταν στο μισό προσωπικό μέσω των ατομικών συμβάσεων, έχει αφαιρεθεί και το τελευταίο ίχνος δικαιώματος. Και ταυτόχρονα, στο υπόλοιπο προσωπικό μήνες τώρα αρνούνται όχι άλλα, αλλά αυτά που έχουν σήμερα, θα μπορούν να τα έχουν και την επόμενη μέρα.
        
Κύριοι, αν θέλετε να απευθύνεστε με σοβαρότητα απέναντι στο έμψυχο δυναμικό της μεγάλης (κατά τα άλλα) εταιρείας που θα δημιουργήσετε, θα πρέπει να κάνετε κάτι τόσο μα τόσο απλό: όπως για όλα τα υπόλοιπα πρακτικά, νομικά, οικονομικά και άλλα θέματα, κάνετε συμβόλαια προκειμένου να έχουν ισχύ, το ίδιο θα πρέπει και οφείλετε να κάνετε και για τους εργαζόμενους της Εταιρείας. Δηλαδή: Τα εργασιακά δικαιώματα και τις κοινωνικές πρόνοιες που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι και που βεβαιώνονται ότι δεν αμφισβητούνται, υπογράψτε άλλο ένα χαρτί από τα τόσα που θα κάνετε, και γι΄αυτούς που ισχυρίζεστε ότι τους υπολογίζετε ως αξία - γραπτά όμως -όχι στα λόγια, μέσα στο πλαίσιο μίας Σ.Σ.Ε.
       Ποτέ και πουθενά, πολύ περισσότερα σήμερα που όλα αίρονται και αμφισβητούνται, δεν κατοχυρώνονται δικαιώματα με λόγια και με επιστολές δημοσίων σχέσεων. 
Τα όποια δικαιώματα έχουν οι εργαζόμενοι υπάρχουν και έχουν ισχύ και εφαρμογή, όταν αυτά καταγράφονται και συγκεκριμενοποιούνται μέσα από την Σ.Σ.Ε. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό, ανούσιο και ανώφελο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΙΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου