Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Υπογράφηκε η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - Αυξήσεις και κατάργηση της αναστολής συμβάσεων εργασίας

Μεγάλη δικαίωση για τον ηγέτη Νικόλα Κιουτσούκη, μας έπιασε στον ύπνο! 
 Υπογράφηκε χτες τα μεσάνυχτα στις 00.05 ακριβώς και  μετά απο μαραθώνιες διαπραγματεύσεις 9 ωρών, η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος στην χώρα , καθώς μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού
απο την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά 11%  το 2019, χρειάστηκαν 12 χρόνια  για να δουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί τους να αυξάνονται. 

Την μάχη που έδωσε η ΓΣΕΕ περιέγραψε ο θρύλος του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας Νίκος Κιουτσούκης. "...Επί 9 ώρες δώσαμε μάχη με τους κοινωνικούς  εταίρους ανέφερε ο Νικόλας." (όλοι οι σιδηροδρομικοί είμαστε περήφανοι για σένα Νικόλα, αλήθεια το λέμε <3)."Ωστόσο με την δύναμη που μας δίνουν τα εκατομμύρια των εργαζομένων που στηρίζουν την ΓΣΕΕ εδώ και 10 χρόνια καταφέραμε να καθυποτάξουμε τις εργοδοτικές δυνάμεις."

Η μεγαλύτερη νίκη της ΓΣΕΕ είναι ότι μετά απο 13 μήνες που εκατομμύρια εργαζομένων ζούν με το βοήθημα των 534 Ευρώ έχοντας τις συμβάσεις τους σε αναστολή μετά τις Κυβερνητικές αποφάσεις στα εργασιακά, καταφέραμε να υπογράψουν οι  εργοδότες να μην εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική  και να πληρώνουν κανονικά τους μισθούς, τόνισε ο Νικόλας. 

Επίσης θα επαναπροσληφθούν όσοι έχασαν την δουλειά τους μέσα στην πανδημία. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ 

Καλό μήνα σε όλους και καλή Πρωταπριλιά. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος βάλαμε μια ανάρτηση αναληθή ¨τιμώντας" το έθιμο. 

Η μοναδική αλήθεια στο κείμενο μας,  είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού απο την προηγούμενη Κυβέρνηση κατά 11.5% και η κατάργηση του υποκατώτατου για νέους κάτω των 25 ετών.

Η ΓΣΕΕ έχει να υπογράψει αυξήσεις 12 χρόνια, στην αγορά κυριαρχούν εδώ και 1 χρόνο οι αναστολές συμβάσεων και εκατομμύρια εργαζομένων ζούνε με το βοήθημα των 534 Ευρώ το μήνα. Χιλιάδες έχουν χάσει την δουλειά τους, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταρρέουν και η ύφεση αγγίζει το εξωπραγματικό 12%.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ απλός θεατής στα γεγονότα, ίδια απο το 2009 παρά το ότι έχουν ψηφιστεί 3 μνημόνια(!!),παρακολουθεί τις αντεργατικές πολιτικές να περνούν αμαχητί και τα εργοστάσια να κλείνουν (Πίτσος χτες) βγάζοντας ανούσια δελτία τύπου. 

ΩΣΤΟΣΟ ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας μας, Νίκολας Κιουτσούκης, χάρη στην δράση των 2 Σωματείων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο την 1η Γενάρη του 2021 έλαβε αύξηση 3.4% στον μισθό του καθώς στην επιχείρηση που εργάζεται υπογράφηκε και ισχύει επιχειρησιακή ΣΣΕ με εισαγωγικούς βασικούς μισθούς απο 750 εως 900 Ευρώ καταληκτικούς των 1750-1850 Ευρώ , οικογενειακό επίδομα 100 Ευρώ και για κάθε τέκνο 50 Ευρώ, 150 Ευρώ επικίνδυνο και ανθυγιεινό, επιδόματα πτυχίων κτλπ. 

Επίσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφωνήθηκε απο τα 2 Σωματεία και την εργοδοσία, να μην εφαρμόζεται η πολιτική της αναστολής συμβάσεων εργασίας, παρά το ότι η εταιρεία λειτουργεί στο 55% της κανονικής της δραστηριότητας ενώ συμφωνήθηκε να επιστρέψουν στην εργασία τους και οι συνάδελφοι που οι συμβάσεις τους έληξαν τον Απρίλη του 2020 και λόγω κρίσης τότε δεν ανανεώθηκαν.

Ίσως μιλάμε για την πλέον πετυχημένη ΣΣΕ στην Ελλάδα του 2021. 

Μοναδική λεπτομέρεια. 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ καταψήφισε αυτήν την ΣΣΕ και έκανε ότι περνούσε απο το χέρι του για να μην υπογραφεί, φτάνωντας στο ποταπό σημείο να λέει σε Πρωτοβάθμια Σωματεία "μην τολμήσετε να υπογράψετε την ΣΣΕ". 

ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ ΚΑΝ ο εργατοπατέρας της ΓΣΕΕ και για αυτό η ΣΣΕ είναι απόλυτα πετυχημένη και προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Εμείς σήμερα 1η Απριλίου 2021, του ανταπαντάμε. 

Νικόλα μην τολμήσεις να υπογράψεις ΕΣΣΕ με αυξήσεις που θα είναι κάτω των 60 Ευρώ τον μήνα, τα ελάχιστα που δόθηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Θα είσαι ανακόλουθος απέναντι στα λόγια σου.


5 σχόλια:

  1. Γιατί δε δημοσιεύετε τα ερωτήματα σχετικά με τους συμβασιούχους του 19 και λέτε μόνο για τις συμβάσεις του Απριλίου του 20 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο θέμα και των συναδέλφων συμβασιούχων του 19. Κάποιες εκ παραδρομής αναφερομάστε στον Απρίλη του 20. Και σε όλες έχουμε γράψει ότι στόχος είναι να επιστρέψουν όλοι.
      Καιρός όμως, εφόσον τίθεται το θέμα με αυτόν τον τρόπο, να μας αναφέρετε και επώνυμα για το θέμα των συμβασιούχων του Αυγούστου 19.

      Διαγραφή
  2. Δε καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί να αναφερθεί κάποιος επώνυμα που θα είναι σα να αναφέρεται στα ατομικά του δικαιώματα, αλλιώς αν αναφερθεί σε όλους είναι σα να ζητάτε να υποκαταστήσει τον δικό σας ρόλο. Η ουσία όπως σωστά λέτε κι όντως έχετε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των συμβασιούχων οι οποίοι θα κρίνουν εκ του αποτελέσματος και όχι εκ των εξαγγελιών ποιος μπορεί να τους υπερασπιστεί καλύτερα, αυτή την αποστολή έχετε ως συνδικάτα και αυτά τα συλλογικά συμφέροντα έχετε εκλεγεί για να υπηρετείτε. Και ακόμα πιο σημαντικό οτι όταν εκ παραδρομής αναφέρεστε μόνο στις συμβάσεις του '20 αυτό το μήνυμα θα λάβει και η διοίκηση κι αυτό ενδεχομένως να είναι καθοριστικό για την έκβαση των αιτημάτων ειδάλλως είναι σα μπαίνετε άθελα σας σε μια λογική παζαριού του τύπου ζητάμε επαναπροσλήψεις στο 100% αλλα και με 50-70% είμαστε ικανοποιημένοι. Οπότε σας τιμά μεν η διόρθωση που κάνετε και στο εξής το δίκαιο θα ήταν να αναφέρονται καθαρά ΟΛΟΙ σε κάθε αναφορά σας. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι. Και σήμερα επιστρέφουν συνάδελφοι.
      Όταν λέμε μιλήστε επώνυμα, εννοούμε πείτε τι είχε γίνει τότε. Πολλά τα σχόλια, κανένα επώνυμο. Προς τι ο φόβος;

      Διαγραφή
  3. Κανένας φοβός όπως και κανένας λόγος έκθεσης όπως προανέφερα εξηγώντας το γιατί. Δε καταλαβαίνω τι ενοείτε τι με το τι είχε γίνει τότε πλην της ήδη γνωστής σε όλους μιας αντικειμενικά άδικης και αυθαίρετης απόφασης να μην γίνουν αορίστου χρόνου κάποιες συμβάσεις επί σειρά ετών, για τις οποίες πότε επισήμως δε δώθηκε καμία πειστική απάντηση. Νομίζω οτι είναι δικιά σας αρμοδιότητα να λάβετε απαντήσεις κι όχι εικασίες και το πιο σημαντικό είναι τι μπορεί να γίνει τώρα για αυτό. Σας τιμά οτι δημοσιευέτε σχόλια όπως το προηγούμενο και θεωρώ οτι θα κάνετε οτι καλύτερο για να επικρατήσει το δίκαιο. Παρακαλώ να ενημερώνετε για κάθε εξέλιξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή