Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Διαλύουν τον Προαστιακό Αθήνας - Μετεπιβιβάσεις στην Αθήνα , σχέδιο για επιστροφή στο 2016!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες λόγω σημαντικών προβλημάτων στην σιδηροδρομική υποδομή, η Hellenic Train αναγκάζεται να  προχωρήσει σε μετεπιβιβάσεις σε συρμούς diesel
στον σταθμό Λαρίσης προς και απο τον Πειραιά για όσους χρησιμοποιούν τον Προαστιακό Αθήνας! 
Την ίδια ώρα στο τραπέζι έχουν πέσει σχέδια για την επαναφορά των δρομολογίων στο πλέγμα του 2016, όταν δηλαδή ΔΕΝ λειτουργούσε η ηλεκτροκίνηση προς Πειραιά (παραδόθηκε στα τέλη του 2016) με τα τρένα να τρέχουν μεταξύ Κιάτου - Αεροδρομίου και μετεπιβιβάσεις να υπάρχουν στον σταθμό Λιοσίων (ή Μεταμόρφωσης).
Την ίδια ώρα που  σύντομα το Μετρό θα συνδέει απευθείας τον Πειραιά με το Αεροδρόμιο, ο Προαστιακός θα απαξιωθεί με μετεπιβιβάσεις.
Αντί να προωθηθεί -όπως είχε σχεδιαστεί την Άνοιξη του 2019- η απευθείας σύνδεση της Χαλκίδας με τον Πειραιά, δρομολογούνται νέες μετεπιβιβάσεις που ταλαιπωρούν επιβάτες και εργαζόμενους και προσθέτουν χρόνο στα υφιστάμενα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο και Κιάτο! 
 
Η Διοίκηση του ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών, οφείλουν εξηγήσεις για την διάλυση στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ σημερινή απάντηση του Δ/ντα Σύμβουλου του ΟΣΕ στην ΡΑΣ μετά την καταγγελία του Σωματείου Μηχανοδηγών για τις παρακαμπτηρίους που φυτεύονται σαν μανιτάρια στο δίκτυο, προκαλεί μόνο ΓΕΛΙΟ. 

Είναι ενδεικτικό ότι κανένα στέλεχος δεν δέχτηκε να απαντήσει και αναγκάστηκε να το κάνει ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ, που με λίγα λόγια προσπαθεί να πείσει τους μηχανοδηγούς ότι όσα ζούν δεκαετίες τώρα είναι ....κανονικά!

Για αυτό θα αναφερθούμε όμως τις επόμενες ημέρες. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Τα τρένα υδρογόνου και οι.... επενδύσεις, μάραναν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και την Διοίκηση του ΟΣΕ. Έχουν διαλύσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου