Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση Π.Ο.Σ. - Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Ε.Κ.Θ.

 
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών  συμμετέχει 

στο συλλαλητήριο της  Γ.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Κ.Θ.  -  στα πλαίσια των δράσεων στη  Δ.Ε.Θ.  –  το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 στις 18.00’ στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, το σύνολο της χώρας μας, εδώ δώδεκα χρόνια ζει υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης και των δυσβάστακτων δημοσιονομικών μέτρων που επιβάλλουν οι Κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε και την πανδημία που εδώ και δυόμιση χρόνια επέφερε σοβαρές και σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στον εργασιακό και κοινωνικό μας βίο αλλά και στην ψυχολογική ιδιοσυγκρασία μας. ΟΜΩΣ έφτασε ο καιρός να πούμε δεν αντέχουμε άλλο. Δεν έχουμε άλλη αντοχή και ανοχή.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι ενωμένοι πρέπει να διεκδικήσουμε: τα εργασιακά μας δικαιώματα, την κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων, δημόσιο κοινωνικό & ασφαλιστικό σύστημα, δίκαιο φορολογικό σύστημα, δημόσιο σύστημα υγείας, συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση Σ.Σ.Ε., προστασία του δικαιώματος στην απεργία, προστασία των θέσεων εργασίας, αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αυξήσεις στους μισθούς μας, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (σίτισης, ρεύματος, βενζίνης  κ.α.) 

ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ συνεχίζουν να παλεύουν για να δώσουν μήνυμα προς την κάθε Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση των σκληρών και των επώδυνων μέτρων που επιβάλλονται. Θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, για τη συνέχιση υπογραφής των Σ.Σ.Ε., για την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας αλλά και των επιβατών, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις εταιρείες. 

Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς να δώσουν ενωτικά και μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Προσυγκέντρωση των Σιδηροδρομικών στο ΝΕΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 17.00’ .

 

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου