Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Στάση Εργασίας την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

Σας γνωστοποιούμε ότι το Δ.Σ του Σωματείου μας έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας των εργαζομένων με τη ειδικότητα του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων,  πανελλαδικά την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες
10:00 έως 13:00 και 21:00 έως 23:59.

           Η προκήρυξη της παραπάνω απεργιακής κινητοποίησης αποτελεί το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες  στους σταθμούς και στα λεωφορεία της HELLENIC TRAIN. Οι εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες,  στους σταθμούς και στα λεωφορεία , συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επιθέσεις από επιβάτες, παραβατικούς ή  και απλά εξαγριωμένους  και να αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους και την υγεία τους. Μόνο τον Αύγουστο είχαμε τρεις επιθέσεις με βιαιοπραγίες και πολυάριθμες λεκτικές επιθέσεις με απειλές, εναντίον εργαζομένων στις αμαξοστοιχίες και στους σταθμούς.

          Η κατάσταση αυτή δεν είναι ανεκτή. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ως άνω επικίνδυνη κατάσταση και καλούμε όλους τους υπεύθυνους να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου