Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Προβοκάτσια απο τον Ραυτόπουλο και την Ενότητα συνταξιούχων σιδηροδρομικών

Σε μια άνευ προηγουμένου   προβοκάτσια προχώρησε ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών - Η Ενότητα" με ευθύνη του Προέδρου του Σωτήρη Ραυτόπουλου. Ο γνωστός για τις παρόμοιες τακτικές του
πρώην συνδικαλιστής, έστησε προβοκάτσια σε βάρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών καθώς στο τελευταίο φύλλο της προπαγανδιστικής του φυλλάδας και σε άρθρο για την απώλεια του Νώντα Θεοδωρόπουλου, έγραψε επί λέξη ότι " Αρνητικά σχολιάστηκε από τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην κηδεία, η απουσία εκπροσώπου του Σωματείου των Μηχανοδηγών".

Πρόκειται για προβοκάτσια άνευ προηγουμένου,   που ξεπέρασε ακόμα και την  πρακτική που ακολούθήθηκε  τον Οκτώβριο του 2018, όταν και δημοσιεύτηκαν τα ονοματεπώνυμα των νεοπροσληφθέντων τότε μηχανοδηγών- μαζί με τα πατρώνυμα τους -και σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν  νέοι φάκέλοι  κοινωνικών φρονημάτων στον σιδηρόδρομο.

Έκτοτε φυσικά δεν ξαναεπιχειρήθηκε   κάτι τέτοιο (παρά το ότι έχουν γίνει δεκάδες προσλήψεις και σε άλλους κλάδους).  Όλοι ξέρουμε γιατί. 

Έμεινε όμως  το αμανάτι του Ραυτόπουλου, για το Σωματείο των Μηχανοδηγών επειδή αυτό δεν πειθαρχεί μάλλον στην λογική "των συμφωνιών του χτες"  και επειδή μέλη της Π.Ε.Π.Ε. μιλάνε ανοικτά για τον ρόλο "δήθεν ταξικών συνδικαλιστών" στον σιδηρόδρομο, χρόνια τώρα.

Ο Πρόεδρος της Ενότητας συνταξιούχων σιδηροδρομικών Ραυτόπουλος, που έχει και την ευθύνη για την φυλλάδα,  γνωστός προβοκάτορας, διακατέχεται απο τέτοια εμπάθεια που δεν είδε ότι στην κηδεία , ΥΠΗΡΧΕ εκπρόσωπος του Προεδρείου του Σωματείου των Μηχανοδηγών.

Διακατέχεται απο τέτοιο μίσος που δεν έκανε καν το κόπο να ρωτήσει για το αν εκπροσωπήθηκε η Π.Ε.Π.Ε. αλλά πέταξε λάσπη.

Τα αίσχη που γράφηκαν,τα πληροφορήθηκαν χτες μέλη του ΔΣ της Π.Ε.Π.Ε. που συμμετείχαν στην πορεία της Δ.Ε.Θ. και τους πλησίασαν συνταξιούχοι και  ρώτησαν για τα όσα έγραψε ο προβοκάτορας πρώην και δήθεν ταξικός συνδικαλιστής.

Σε αυτόν  τον προβοκάτορα,  αξίζει μια απάντηση.

Σήμερα και ΠΑΛΙ,  ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ σε όλους  σιδηροδρομικούς το πόσο μίσος διακατέχει όσους δεν μπόρεσαν ποτέ να χωνέψουν ότι ο σιδηρόδρομος και τα συνδικάτα δεν τους ανήκουν δια παντός.

Τα θεωρούσαν κτήμα τους και δεν πιστεύουν ότι τα έχασαν. 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ που έστησαν αυτό το δημοσίευμα, σε αυτούς δηλαδή που  έχτισαν καριέρες συνδικαλιστικές χωρίς να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στους σιδηροδρομικούς παρά δήθεν ταξικούς λόγους.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Με αυτούς τους προβοκάτορες , δεν πρόκειται να ξαναασχοληθούμε.

1 σχόλιο:

  1. Η έκφραση " αλητεία" που χρησιμοποιήθηκε απο την διαχειριστική ομάδα μας , δεν αντιπροσωπεύει τα πολιτικά ήθη του blog και αποσύρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή