Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΣΕ : Απέλυσαν τους φύλακες διαβάσεων που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, επανέφεραν την πολιτική των εργολάβων

 Δικαστικό αγώνα έχουν ξεκινήσει οι προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ στις ισόπεδες διαβάσεις που οι συμβάσεις εργασίας τους δεν ανανεώθηκαν ( Προς χάριν τον εργολαβικών εταιρειών, δεν επεκτείνονται οι συμβάσεις των εργαζόμενων ) καθώς η πολιτική απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών μετά
τον Ιούλιο του 2019,  ήταν  επαναφορά των εργολαβιών σε αυτήν την δραστηριότητα (και με διαγωνισμούς που επαναλαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα, "κατατμίζοντας" την εργολαβία).

Πρόκειται για 160 εργαζόμενους οι οποίοι προσελήφθησαν με την προκήρυξη της ΣΟΧ 1/2019 μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με σκοπό «την κάλυψη αναγκών φύλαξης Ισόπεδων Διαβάσεων και Εγκαταστάσεων του ΟΣΕ».

Η εν λόγω προκήρυξη εκδόθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στο ευρύτερο πλαίσιο του Ν. 4506/2017 για τον περιορισμό των εργολαβικών συμβάσεων και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η τότε διοίκηση του ΟΣΕ, ενεργώντας προς αυτή την κατεύθυνση, πέρα από τον κλάδο της καθαριότητας, προσέλαβε προσωπικό φύλαξης εγκαταστάσεων και ισόπεδων διαβάσεων με κριτήρια του ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση σε όσους είχαν εμπειρία στον αντίστοιχο ιδιωτικό τομέα, δηλαδή σε εργαζόμενους που ήδη απασχολούνταν σε εργολάβους.

Το στέκι ΣΤΗΡΙΖΕΙ καιρό τώρα τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με διαγωνισμό που είχε προκηρύξει και υλοποιήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ θεωρούμε πως το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο όφειλε να αναφερθεί σε αυτό το ζήτημα.

Δυστυχώς δεν το έκανε ποτέ.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου