Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Π. Μόρφης για το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Αττικής

 Λάβαμε & δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Παρασκευά Μόρφη. 

ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι σιδηροδρομικοί,

Εδώ και δύο χρόνια εξελίσσεται η παράσταση του θεάτρου του παραλόγου στο Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Αττικής. Με πρόσχημα

τον covid αποφάσισε ο Πρόεδρος του να ζητήσει παράταση θητείας του ΔΣ από το αναρμόδιο Πρωτοδικείο της Αθήνας αντί να συγκαλέσει Γ.Σ που είναι το αρμόδιο και υπέρτατο όργανο του ΠΜΚ. Αποτέλεσμα αυτης της ενέργειας είναι να βάλει σε περιπέτεια και να θέτει εν αμφιβόλω και στα όρια της παρανομίας κάθε πράξη του Πολιτιστικού ακόμη και τις παρακρατημένες συνδρομές των μελών. 

Ένας απερχόμενος πρόεδρος όχι μόνο ανίκανος αλλά και επικίνδυνος. Πιστεύοντας αυτάρεσκα ότι κανείς δεν μαθαίνει τις διάφορες ίντριγκες που καταστρώνει, θα είναι εσαεί πρόεδρος και μάλιστα προαλείφεται και για αξιώματα στην Πανευρωπαϊκή Ένωση Πολιτιστικών Κέντρων την FISAIC. 

Ως παλιότερο και από τα ιδρυτικά μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου της Αθήνας αλλά και επί χρόνια εκλεγμένο μέλος του ΔΣ και του Προεδρείου αισθάνομαι μόνο ντροπή και θλίψη γι αυτόν που θέλει να εκπροσωπεί την παράταξη μου σήμερα και μάλιστα από τη θέση του προέδρου στο Πολιτιστικό.

Εύχομαι όλες οι αντικαταστατικές ενέργειές του να μην τυχαίνουν της έγκρισης ή της ανοχής του Προέδρου της Ομοσπονδίας όπως ο ίδιος διατείνεται. 

Τελευταίο κατόρθωμα του απερχόμενου προέδρου ο αποκλεισμός έργων συναδέλφων απο τη διεθνή έκθεση Καλλιτεχνών της FISAIC. 

Θέλω να πιστεύω ότι οι ενέργειες του απερχόμενου προέδρου δεν σχετίζονται με σχέδιο διάλυσης του Πολιτιστικού Κέντρου και του ταμείου του που απο την έλλειψη δραστηριοτήτων αλλά απο τη συνεχιζόμενη παρακράτηση των εισφορών σωρεύτηκε ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό. 

Καλώ όσους εμπλέκονται με τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου, τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στο διορισμένο πλέον ΔΣ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντικατάσταση του και την άμεση προσφυγή πλέον σε εκλογές. Εκλογές που πρέπει να γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο και να ψηφιστούν οι συνάδελφοι εκείνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον Πολιτισμό και όχι για να ποστάρουν στα προφίλ τους προβατίνες και γεννητικά όργανα παριστάνοντας τους σπουδαίους με αναρτήσεις κλεμμένες απο το διαδίκτυο παρουσιάζοντας τες ως δικές τους. Συναδέλφους που δεν θα γίνονται περίγελος στο εξωτερικό και το πιο σύντομα ανέκδοτο με τ όνομά τους. 

Όσοι συντάσσονται μαζί του είναι και οι ίδιοι υπόλογοι.

Τέλος για να μη γίνουν κάποιοι ενδεχομένως λογικοί συνειρμοί, ουδόλως ενδιαφέρομαι για οποιαδήποτε θέση στο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου