Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ με τροπολογία στο Νομοσχέδιο που διαλύει τις ΔΕΚΟ

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εντάσει και τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ στο Νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, διαλύοντας το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς. Όπως και με τις άλλες ΔΕΚΟ η Κυβέρνηση ρίχνει το τυράκι των ....bonus που ΘΑ δίνονται πρώτα σε Διευθυντές και μετά και σε ....εργαζόμενους, αν πιάνουν στόχους και με απόφαση του ΔΣ των εταιρειών.

Η τροπολογία > 

1. Κατά παρέκκλιση παρ. του άρθρου 22 πλήρωση θέσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου προσωπικού των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. διενεργείται κατ’ ανάλογη εψαρμογή του άρθρου 39. 
2. Ειδικώς ως προςτις ανώνυμες εταιρείες ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., άρθρο 23 εψαρμόζεται και ως προς πλήρωση θέσεων διευθυντών και τις αποδοχές τους.
 3. Ειδικώς για αύξηση αποδοτικότητας των υπαλλήλων των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., πλην των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, δύναται να χορηγείται χρηματικό ποσό, ως επιβράβευση παραγωγικότητας. Κριτήριο για χορήγηση του είναι ποιοτική και ποσοτική απόδοση του υπαλλήλου σύμψωνα μετρήσιμους στόχους που τίθενται από Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίνονται απόψαση του Υπουργού και Μεταφορών. κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και και Μεταφορών, κατόπιν εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου κάθε εταιρείας, ορίζονται μεθοδολογία για χορήγηση του επιβράβευσης παραγωγικότητας, οι συντελεστές βαρύτητας, ετήσιο όριο αυτού και κάθε άλλο ειδικό Θέμα για εφαρμογή παρούσας. 
4. Ειδικώς ως προς τις αμοιβές και αποζημιώσεις των εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. εφαρμόζεται Τελευταίο εδάφιο παρ. του άρθρου ΙΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου