Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση Εργαζομένων Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης Hellenic Train .

Aλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ 

Οι εργαζόμενοι του Κεντρικού Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης της Hellenic Train δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που βρίσκονται  πάνω από ένα μήνα σε επαναμβανόμενες απεργίες.

Καταδικάζουμε από μεριάς μας, τις άδικες και εκβιαστικές απολύσεις των 15 εργαζομένων της εταιρείας αλλά και απέναντι στην αντεργατική στάση της διοίκησης της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ , η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να εκφοβίσει και να εκβιάσει να υπογραφούν ατομικές συμβάσεις εργασίας .

Η εργοδοσία έφτασε ακόμα και στο σημείο να επιστρατεύσει ΜΑΤ και αστυνομία για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και  όσους τους συμπαραστεκόντουσαν. Για την απρόσκοπτη αυτήν επίθεση έχουν μεγάλες ευθύνες Κυβέρνηση και η εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που μετά από εντολές τους έγινε η χρήση βίας και χημικών σε εργάτες και εργάτριες που αγωνίζονται για ότι ποιο δίκαιο . Η απάντηση των εργαζόμενων όλης της πόλης είναι ξεκάθαρη, Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Και όπως ανακοινώνει το σωματείο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ  << Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι ! 

 Οι συλλήψεις και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που προσπάθησε να στηθεί από την εργοδοσία θα πέσει στο κενό! Συμπαραστεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.  Αποδείχθηκε πως μόνο με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν κατακτήσεις και να βάλουν τέλος στη τρομοκρατία. Σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αλληλεγγύη που δείχνουν όλο αυτό το διάστημα τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

 Ο αγώνας εδώ και τόσο καιρό στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ έπαψε να αφορά μονάχα τους εργαζομένους εκεί του εργοστασίου αλλά αφορά πλέον όλους τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη γιατί το αγωνιστικό τους παράδειγμα, μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία. Ακόμα παραδειγματιζόμαστε από την αταλάντευτη στάση τους.

 Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που παλεύουν για να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εδώ και τώρα! 

 Οι εργαζόμενοι της Hellenic Train στηρίζουμε έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ με τη παρουσία μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και με το μάζεμα ενός συμβολικού ποσού για τους απεργούς και τις οικογένειες τους 


Εργαζόμενοι  Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης Hellenic Train .
Θεσσαλονίκη, 01/9/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου