Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 


Το σωματείο μας, μετά την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης, σήμερα το πρωί, αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει την απεργιακή κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει, αφού αυτή κρίθηκε, ως παράνομη. 

Βασικό επιχείρημα της εργοδοσίας που καθόρισε το σκεπτικό της απόφασης, αποτέλεσαν οι προβλέψεις του πρόσφατου νομοσχεδίου για τα εργασιακά (Νόμος Χατζηδάκη) που καθιστά το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία σχεδόν ουτοπικό, σε μια εμφανή προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει την συνδικαλιστική δράση και ιδιαίτερα αυτή των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. 

Σε μια εποχή που η μάχη για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας κορυφώνεται σε όλη την Ευρώπη με κύριο ζητούμενο την πρόληψη και την εξάλειψη κάθε μορφής βίας μας απαγορεύτηκε να διαμαρτυρηθούμε για τις βιαιοπραγίες και τους προπηλακισμούς που δέχεται το προσωπικό κίνησης στις αμαξοστοιχίες, για τους κινδύνους που αφορούν τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας και για το δικαίωμα στις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

 

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκαν από το Σωματείο μας όλα τα περιστατικά βίας, αλλά η HellenicTrain δήλωσε και πάλι αναρμόδια για αυτά, δηλώνοντας ουσιαστικά αδυναμία να προφυλάξει τους εργαζόμενους της. Αντιθέτως, εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ζημιές που θα προκαλούσε η απεργία μας στην εικόνα και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. 

Την ίδια ώρα που στην Ιταλία, στη μητρική εταιρεία πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις για τις επιθέσεις σε εργαζόμενους στα τρένα, στην Ελλάδα, η Hellenic Train επέδειξε ουσιαστικά κυνικότητα και αδιαφορία για την ουσία των προβλημάτων που χρονίζουν. 

Απαιτούμε την δραστική λήψη μέτρων και δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω.

 

               ΑΥΤΗ  ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ!

Το σωματείο σας καλεί όλους σε επαγρύπνηση. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. 

Τα αιτήματα μας  είναι δίκαια και θα δώσουμε μάχη για να υλοποιηθούν.  


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                         Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου