Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Π.Ε.Π.Ε. : Να αποσύρει η Hellenic Train την προσφυγή ενάντια των κινητοποίησεων της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στηρίζουμε τον αγώνα τους

 Ανακοίνωση του Σωματείου των Μηχανοδηγών
Το Σωματείο μας καταδικάζει την προσφυγή της Hellenic Train ενάντια στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον κλάδο προσωπικού κίνησης και ελέγχου αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων, διεκδικώντας αυτονόητα την προάσπιση της ασφάλειας & της υγείας των εργαζομένων. 

Οι μηχανοδηγοί ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τις εξαγγελθείσες
κινητοποιήσεις ενώ θεωρούν απαράδεκτο να επικαλείται η Hellenic Train αναρμοδιότητα για την  επίλυση εργασιακών ζητημάτων που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια του προσωπικού ,μεταθέτοντας την ευθύνη για αυτά σε τρίτους (ΟΣΕ- Κατάσταση Υποδομής κτλπ), όταν τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει  ανάλογη  αντίδραση της εταιρείας για την κατάρρευση της σιδηροδρομικής υποδομής , τις συνέπειες της οποίας βιώνουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και το επιβατικό κοινό. 

Δεν είναι δυνατόν από την μια πλευρά η Hellenic Train να δηλώνει αναρμόδια για τις κινητοποιήσεις -διαμαρτυρίες των εργαζομένων και από την άλλη να μην αναφέρετε  στα πραγματικά αίτια που τις προκαλούν & επειδή προφανώς η εταιρεία επιδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό . 

Αναφερόμαστε στις καθυστερήσεις λόγω της ελλιπούς συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου,  τις ατελείωτες βραδυπορίες, τις μονοδρομήσεις δεκάδων χιλιομέτρων,  την έλλειψη επενδύσεων σε τροχαίο υλικό στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τις εγκαταστάσεις,  την μη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας στην επιδομή (ETCS – Φωτοσήματα κτλπ), την έλλειψη ενημέρωσης  στους σταθμούς και  την υποστελέχωση σε κρίσιμες ειδικότητες σε πολλούς κλάδους.

Η Hellenic Train οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ουσιαστική συζήτηση της διαμορφωθείσας κατάστασης στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο και την αναζήτηση λύσεων καθώς είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος  να χάσει το μέσο την δυναμική που είχε αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και σε μια περίοδο που σε όλη την Ευρώπη ο σιδηρόδρομος προβάλλεται –και είναι-  το μέσο που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. 

Καλούμε την Hellenic Train να αποσύρει την προσφυγή της ενάντια στις κινητοποιήσεις των 2 Σωματείων, σεβόμενη τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα των συναδέλφων μας. 

      Σε κάθε άλλη περίπτωση οι μηχανοδηγοί θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου