Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Μας στέρησαν το δικαίωμα να ζούμε αξιοπρεπώς. Θα τους κοιτάμε απαθείς; ΟΛΟΙ/ΕΣ στην απεργία

 
Εργάτες -Υπάλληλοι-Νέα Γενιά – Απόμαχοι της δουλειάς, τα παρακάτω στοιχεία τα γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα γιατί όλοι εμείς τα ζούμε κάθε μέρα στο πετσί μας, στα σπίτια μας.

 1. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 26,3% του πληθυσμού της χώρας μας 2.722.000 άνθρωποι, 742.000 νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο φτώχειας.

Αυτοί είμαστε εμείς.

Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού!

 • Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ 640.000 εργαζόμενοι (δηλαδή ένας στους τέσσερις ) αμείβεται με 430€ μεικτά 346€ καθαρά!

Αυτοί είμαστε εμείς.

Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού!

 • Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου μελετών της ΓΣΕΒΕΕ ο μισθός σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά τελειώνει στις 19 μέρες. Για τις άλλες 11 δεν υπάρχει ούτε 1€ για να αντιμετωπιστούν βασικές ανάγκες!

Αυτά τα νοικοκυριά είναι τα δικά μας.

Τα νοικοκυριά ενός κατώτερου θεού!

 • Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (11-10-23) οι εργαζόμενοι στην Αθήνα προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν το νοίκι του σπιτιού που κατοικούν πρέπει να δώσουν μέχρι και το 55,9% του μισθού τους.

Αυτοί είμαστε εμείς.

Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού!

Ας δούμε όμως και κάποιους άλλους αριθμούς.

 • Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος  & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP CRIF “Τα συνολικά κέρδη EBITDA των 500 πιο κερδοφόρων εταιρειών της χώρας αυξήθηκαν κατά 75,5% το 2022 σε σχέση με το 2021 και ανήλθαν στα 25,5 δις!”

Αυτοί είναι οι άλλοι.

Τα παιδιά ενός ανώτερου θεού!

 • Σύμφωνα με την έκθεση της GLOBAL WEALTH REPORT 2023 της CREDIT SUISSE και της UBS το 1% του πληθυσμού της χώρας κατέχει το 25% του πλούτου!

Αυτοί είναι οι άλλοι.

Τα παιδιά ενός ανώτερου θεού!

 • Σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος το ύψος των καταθέσεων το 2022 αυξήθηκε (προφανώς όχι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που ο μισθός τους τελειώνει στα μισά του μήνα) κατά 11,9 δις πηγαίνοντας από τα 179,97 δις στα 191,87! Το δε 42% των καταθέσεων δηλαδή τα 80,6 δις τα κατέχει το 0,7% του συνόλου των καταθετών!

Αυτοί είναι οι άλλοι.

Τα παιδιά ενός ανώτερου θεού!

Εργαζόμενες-νοι, Νέα Γενιά, Απόμαχοι της δουλειάς,

Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν και αποκαλύπτουν το τεράστιο ταξικό χάσμα και την κοινωνική ανισότητα που γεννά το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν και αποκαλύπτουν ότι χωρίς ίχνος υπερβολής εκατομμύρια από εμάς, εκατομμύρια άνθρωποι της τάξης μας, κάθε μέρα δίνουν πολύ σκληρό αγώνα για να επιβιώσουν, κάθε μέρα τρέχει το αίμα και το δάκρυ τους.

Αυτό ο μόνος που «δεν το βλέπει» είναι η κυβέρνηση.

Προφανώς για την κυβέρνηση όλοι εμείς είμαστε περισσευούμενοι και αναλώσιμοι.

Όλοι εμείς είμαστε ψυχροί αριθμοί πεταμένοι πάνω σε μια κόλλα χαρτί.

Δεν εξηγείτε αλλιώς η «αύξηση» των λίγων ψίχουλων και σε εμάς και στους συναδέλφους μας Δημόσιους υπάλληλους πριν λίγους μήνες.

Μια «αύξηση» που συνιστά εμπαιγμό και ασέβεια απέναντί μας γιατί το 1€ τη μέρα που μας πέταξε η κυβέρνηση ως αντίδωρο, δεν μας δίνει τη δυνατότητα ούτε μισό κιλό ψωμί να αγοράσουμε καλά καλά!

Εργαζόμενες – νοι, Νέα Γενιά, Απόμαχοι της δουλειάς,

Μην περιμένετε κανένα σεβασμό από την κυβέρνηση.

 • Εάν μας σέβονταν δεν θα ξήλωνε όλο το εργατικό δίκαιο
 • Εάν μας σέβονταν δεν θα καταργούσε το 8ωρο
 • Εάν μας σέβονταν δεν θα μείωνε την αποζημίωση από την υπερωριακή απασχόληση
 • Εάν μας σέβονταν δεν θα επέτρεπε να μας κλέβουν τις υπερωρίες
 • Εάν μας σέβονταν δεν θα κρατούσε τον κατώτατο μισθό σε αυτά τα εξευτελιστικά επίπεδα και δεν θα έδινε αυτή την αύξηση κοροϊδία
 • Εάν μας σέβονταν δεν θα έβαζε σπαστό ωράριο ακόμα και στην μερική απασχόληση
 • Εάν μας σέβονταν δεν θα διέλυε και υποβάθμιζε το ΣΕΠΕ με αποτέλεσμα να μην γίνονται οι έλεγχοι που πρέπει και επιβάλλεται

179 έφτασαν πέρσι οι νεκροί συνάδελφοί μας και δεν έφταιγε η κακιά η ώρα.

           Οι ευθύνες της πολιτείας είναι τεράστιες!

 • Εάν μας σέβονταν δεν θα επέτρεπε στα αρπακτικά των Funds (ίσα ίσα τα διευκολύνει) να μας αρπάζουν τα σπίτια επειδή από τις πολιτικές της πεταχτήκαμε στην ανεργία.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Νέα Γενιά,

Απόμαχοι της δουλειάς,

Είναι τεράστιος ο κατάλογος των πράξεων βαρβαρότητας απέναντί μας.

Μαύρη-αδήλωτη-υποδηλούμενη εργασία, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και χιλιάδες άλλα που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απέναντί μας, που αποδεικνύουν ότι μας συμπεριφέρονται ως σύγχρονους δούλους και σκλάβους.

Εργαζόμενες –νοι,

Νέα Γενιά,

Απόμαχοι της δουλειάς,

Μην περιμένετε να μας σεβαστεί η ταξική κυβέρνηση της Ν.Δ. που έχει μετατραπεί σε εντολοδόχο του ΣΕΒ και που εκτός των άλλων παθητικά παρακολουθεί την αφαίμαξή μας από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια επιτρέποντας στις μεγάλες αλυσίδες των σουπερμάρκετ να θησαυρίζουν σε βάρος μας.

Που είναι οι έλεγχοι της επιτροπής ανταγωνισμού;

Που είναι η απόδοση των μέτρων;

Που είναι τα εκατοντάδες πρόστιμα που έπρεπε να έχουν επιβληθεί; (αυτά που ανακοινώθηκαν είναι κοροϊδία και χάδι μπροστά στα κέρδη που αποκόμισαν).

Αλήθεια πόσα από τα λιγοστά πρόστιμα που επιβλήθηκαν εισπράχθηκαν;

Τίποτα απολύτως δεν έχουν κάνει.

Εργάτες,  Εργαζόμενοι,  Υπάλληλοι, Νέα γενιά, Απόμαχοι της δουλειάς,

Το σεβασμό και το δικαίωμά μας να μπορούμε να ζούμε και εμείς αξιοπρεπώς πρέπει να τα κατακτήσουμε μόνοι μας.

Η απεργία στις 17 Απρίλη είναι ένα πρώτο βήμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Υ.Γ. Η ανάπτυξη που υποσχέθηκε η κυβέρνηση είναι το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, της ΓΙΟΥΛΑ και της SONOCO;

Είναι οι απολύσεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας;

Ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου