Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες, 
Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι βιώνουμε την πληθωριστική έκρηξη που εκτινάζει την ακρίβεια ακόμη και σε βασικά προϊόντα-υπηρεσίες και συρρικνώνει το πραγματικό εισόδημα μας. Ο μέσος εργαζόμενος σήμερα δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει ακόμα και στις βασικές του ανάγκες. 
Στον σιδηρόδρομο ζούμε τη συνεχή απαξίωση του μέσου και των εργαζόμενων σε αυτόν, η οποία έχει λάβει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις. Μετά το πλέον καταστροφικό έτος 2023 που σημαδεύτηκε από την τραγωδία των Τεμπών στις 28.2.2023 και τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία, που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias», δυστυχώς καθημερινά βιώνουμε περαιτέρω υποβάθμιση. 
Στον ΟΣΕ το Δ.Σ. δεν συνεδριάζει τους τελευταίους 2,5 και πλέον μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί σημαντικά θέματα, που αφορούν τόσο την καθημερινή όσο και μελλοντική ομαλή λειτουργία της εταιρείας. Αποσαφηνίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να στοχοποιήσει συναδέλφους -εργαζομένους για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει από την δυσλειτουργία της εταιρείας. Τονίζουμε, ότι μοναδικοί και αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι η Διοίκηση και το Υπουργείο. 
Στην Ηellenic Train η ανεπαρκής χρηματοδότηση έχει οδηγήσει σε μείωση του διαθέσιμου τροχαίου υλικού και σε ελαχιστοποίηση των επενδύσεων στις εγκαταστάσεις συντήρησης τροχαίου υλικού. 
Στην ΕΡΓΟΣΕ η δυσλειτουργία της εταιρείας αποτυπώνεται στην τεράστια μείωση των απορροφήσεων των έργων και μελετών, που επιτείνεται από τις συνεχιζόμενες διώξεις συναδέλφων μας από ευρωπαϊκές και ελληνικές δικαστικές αρχές. Τα δυσθεώρητα ύψη των εγγυήσεων που επέβαλλε – και συνεχίζει να επιβάλλει - η ευρωπαία εισαγγελέας και η λασπολογία που ακολούθησε από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, περιγράφουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι Διπλ. Μηχανικοί καθημερινά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας.
 Εμμένουμε στη θέση μας ότι οι πραγματικοί υπαίτιοι για την τραγωδία των Τεμπών, είναι όσοι λάμβαναν τις κρίσιμες αποφάσεις και όριζαν το μέλλον του σιδηροδρόμου, αφήνοντας τις εταιρείες υποστελεχωμένες και με ασαφές πλάνο ανάπτυξης και λειτουργίας και όχι οι εργαζόμενοι συνάδελφοι μηχανικοί των εταιρειών. 
Εμείς ως σιδηροδρομικοί επιθυμούμε διακαώς την απόδοση δικαιοσύνης για την τραγωδία των Τεμπών.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Απεργούμε μαζικά την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 με αιτήματα :

• Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων
• Επίσπευση των διαδικασιών για την οριστική αποκατάσταση των σιδηροδρομικών
γραμμών και Η/Μ συστημάτων στον κεντρικό άξονα και στους κλάδους Βόλος-Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα
• Χρηματοδότηση και βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης για ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο
• Επαρκή στελέχωση με μόνιμο και κατάλληλο επιστημονικό, διοικητικό και
εργατοτεχνικό προσωπικό και σύμφωνα με τα οργανογράμματα, τους κανονισμούς και τις δεσμεύσεις όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να επιτελέσουν το έργο τους με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα.
• Επαναλειτουργία όλου του σιδηροδρομικού δικτύου και επαναφορά δρομολογίων
στην Βόρεια Ελλάδα
• Να επανακτήσει η χώρα τις σιδηροδρομικές συνδέσεις προς Βορρά με τις βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές χώρες και προς Ανατολή με την Τουρκία
• Απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων της Ελληνικής πολιτείας προς την Hellenic Train και του συνόλου των σιδηροδρομικών εταιρειών, που εκτελούν μεταφορικό έργο, προς τον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου