Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Οδοντωτός: Ετοιμάζονται για ξεσηκωμό σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

 
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν επαγγελματίες και παράγοντες της αγοράς της Ανατολικής Αιγιάλειας, το Διακοπτό όλο αυτό το διάστημα έχει υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά εξαιτίας της μη λειτουργίας του Οδοντωτού.

Τα ίδια και χειρότερα στην αγορά των Καλαβρύτων που όπως λένε έχουν ακυρωθεί δεκάδες εκδρομές που ήταν να γίνουν αυτή την εποχή μέσω του Οδοντωτού. Η ζημιά αυτή θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη αν δεν λειτουργήσει ο Οδοντωτός το Πάσχα, ενώ μπροστά μας έχουμε και το πανελλήνιο πέρασμα του Βουραϊκού που χωρίς το τρένο σίγουρα θα προσελκύσει λιγότερο κόσμο αυτή η εκδήλωση.

Ο Οδοντωτός όμως έχει να λειτουργήσει εδώ και πάνω από 40 ημέρες, ενώ την τελευταία φορά που το τραινάκι πήγε να ανέβει από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα κινδύνεψαν άνθρωποι μετά από κατολίσθηση που έγινε. Η Εισαγγελία Αιγίου έχει προχωρήσει σε προανάκριση για το θέμα που είναι σε εξέλιξη.

Οπότε η πληροφορία που θέλει τον Οδοντωτό να λειτουργεί πριν από το Πάσχα δεν επιβεβαιώνεται μέχρι ώρας από πουθενά, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από παράγοντες της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων.

Την τελική απόφαση για το πότε θα λειτουργήσει ξανά ο Οδοντωτός θα την πάρει ο ΟΣΕ. Ο ΟΣΕ σύμφωνα με πληροφορίες έχει καθαρίσει όλα τα επίμαχα σημεία που είναι δική του ευθύνη, δηλαδή έχει προχωρήσει σε εργασίες σε πλάτος δέκα μέτρα εκατέρωθεν της γραμμής.

Όμως από εκεί και έπειτα για την ασφάλεια της γραμμής και για την αποφυγή κάθε ενδεχόμενου κατολίσθησης θα πρέπει να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις που ορίζει η μελέτη του Δασαρχείου Αιγίου, ύψος πάνω από 1 εκατομμυρίου ευρώ. Κάτι που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Νίκος Κοκκινόπουλος - https://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου