Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Οι αθλιότητες συνεχίζονται

 Ανακοίνωση απο την +ΣυνΕξέλιξη 

Οι αθλιότητες από την Συμμαχία Μηχανοδηγών συνεχίζονται : Ενημερώνουμε λοιπόν, ότι η Νέα Αριστερά έκανε αίτημα στην Ηellenic  να επισκεφτεί τους χώρους της  & όταν έγινε δεκτό , ειδοποίησε το σωματείο μας ότι θα ήθελε να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους εργαζομένων. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΠΕΠ, της ΠΕΠΕ και του Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ.

Αυτό προφανώς ενοχλεί τους εκπροσώπους της Συμμαχίας, καθώς όσοι δεν πρόσκεινται στον ιδεολογικό τους χώρο είναι εξ ορισμού αντίπαλοι τους. Θα ήταν ευχής έργο  άλλωστε εκπρόσωποι της ίδιας της κυβέρνησης,  που τόσο πιστά η Συμμαχία υπηρετεί,  να ζητούσαν να μας συναντήσουν στο χώρο εργασίας μας , και πριν το δυστύχημα,  και σήμερα. Δυστυχώς  μάλλον ουτοπικό φαντάζει το σενάριο αυτό.

Η ανακοίνωση της Συμμαχίας έρχεται σε μια χρονική στιγμή που αποκαλύπτεται ότι εκτός από την μονταζιέρα των Τεμπών, υπήρξε προσπάθεια ενοχοποίησης μηχανοδηγού 7 μήνες πριν το έγκλημα και σε άλλο συμβάν στην περιοχή της Λάρισας μέσω πλαστογραφίας υπηρεσιακών εγγράφων. Για αυτό δεν μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν κάτι,  ούτε στο τελευταίο Δ.Σ . ούτε στα social media , στα οποία είναι λαλίστατοι  , αρκεί τα θέματα της επικαιρότητας  να μην αφορούν την Κυβέρνηση  και τη διοίκηση του ΟΣΕ.

 Ολοι γνωρίζουν άλλωστε πια,  ότι  οι εκπρόσωποι της εκτελούν  διατεταγμένη υπηρεσία σε βάρος των συμφερόντων των μηχανοδηγών και όπως φαίνεται θέλουν  να αποπροσανατολίζουν  από τα πραγματικά προβλήματα, που χτες και πάλι έκαναν την εμφάνιση τους στην Θεσσαλονίκη με την πυρκαγιά που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές συναδέλφων μας.

Αναφορικά με τα πρόστιμα που πέφτουν στην ΗΤ, εξηγήθηκαν διεξοδικά στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας, οι πραγματικά υπεύθυνοι, που πρόσφατα αναβαθμίστηκαν από την …Κυβέρνηση.

Είναι γνωστοί στους μηχανοδηγούς και εξ όσων μαθαίνουμε επιδιώκουν την επιστροφή τους για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. 

Τέλος,  οφείλουμε να ενημερώσουμε τους μηχανοδηγούς ότι η Συμμαχία δεν ψήφισε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου καθώς οι ετερόφωτοι εκπρόσωποι της ανέμεναν εντολές από όσους τους καθοδηγούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου