Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Το εξώδικο των Μηχανοδηγών για την απεργία της 17/4/2024


 Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε ότιμε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Π.Ε. κατά τη συνεδρίασή του της 4ης Απριλίου 2024, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 του προσωπικού που εργάζεται σε όλες τις δραστηριότητες των μηχανοδηγών, επί όλων των αμαξοστοιχιών, σε όλη την επικράτεια με αιτήματα:

Την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής (ETCS - Φωτοσήματα- Τηλεδιοίκηση).

Την επαναλειτουργία της γραμμής σε Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Φλώρινα, Δράμα, Καλαμπάκα, Στυλίδα.

Τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΟΣΕγια την συντήρηση της υποδομής.

Την ισότιμη αντιμετώπιση του σιδηροδρόμου με τα άλλα (ανταγωνιστικά) μέσα μαζικής μεταφοράς, σε σχέση με την πρωτοφανή και διαρκή υποχρηματοδότηση του.

Την άμεση επένδυση για τροχαίο υλικό, ιδιαιτέρως στις Προαστιακές γραμμές. 

Την τήρηση της συλλογικής συμφωνίας HELLENIC TRAIN- ΠΕΠΕ που υπογράφηκε τον Μάιο του 2023 σε σχέση με τους όρους αμοιβής και εργασίας των μηχανοδηγών. 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τα Τέμπη. 


Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την επαπειλούμενη διατάραξη της υγείας και της ασφάλειάς μας, όπως πολλάκις σας έχουμε επισημάνει. Μάλιστα τα τελευταία περιστατικά ήταν ιδιαιτέρως σοβαρά για την ασφάλεια των επιβαινόντων ήτοι το πρώτο την 1η.4.2024 με σύγκρουση αμαξοστοιχίας με κορμό δέντρου και το δεύτερο στις 5.4.2024 με πρόκληση πυρκαγιάς στις γραμμές λόγω της έντονης βλάστησης. Αυτά είναι απόρροια της πρωτοφανούς έλλειψης συντήρησης του δικτύου λόγω της υποχρηματοδότησης αλλά και της υποστελέχωσης τουσιδηροδρόμου, και σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου