Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ρεσιτάλ λαϊκισμού απο τους εκπροσώπους της Συμμαχίας

 
Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας, απέδειξαν το πραγματικό επίπεδο τους, που τους έχει κατατάξει σε μόνιμα μειοψηφική θέση τα τελευταία χρόνια στο Σωματείο Μηχανοδηγών. Μιλώντας για 

"ναυτάκια ζουμπουρλούδικα"  με  χυδαίους δηλαδή  χαρακτηρισμούς προσπαθούν να πείσουν ότι τάχα προσπαθούν για τους μηχανοδηγούς. 

Χυδαιότητα που εκφράζεται απο τους εκλεγμένους μιας δήθεν συνδικαλιστικής παράταξης που κάθε χρόνο αλλάζει την ονομασία της μπας και καταφέρει να κοροϊδέψει κάποιους  συναδέλφους.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα μόρφωμα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, με αόρατους εκπροσώπους  στα συνδικαλιστικά όργανα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση συγκεκριμένου συνδικαλιστή που είναι λαλίστατος στα social media και τους...καφέδες, αλλά εκεί που είναι εκλεγμένος δεν έχει μιλήσει 2 χρόνια τώρα σε συνεδρίαση, ούτε για να πεί καλημέρα!  

Επί της ουσίας, οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας

  •  ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι τροχοί υπάρχουν για τα τρένα όπως και γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα τρένα 2 χρόνια τώρα δεν πάνε από το Ρέντη στον Πειραιά γιατί κανείς υπεύθυνος δεν έδωσε σοβαρή απάντηση στα ζητήματα που υπάρχουν στην υποδομή της γραμμής.  Πέρυσι τέτοια εποχή οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας πανηγύριζαν ότι τάχα το θέμα λύθηκε μετά την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας. 1 χρόνο μετά τίποτα δεν έχει λυθεί και έτσι ο εκπρόσωπος τους θυμήθηκε ότι ....δεν έχει τροχούς η εταιρεία (ενώ έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση ότι υπάρχουν εκατοντάδες).
  • ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι ΚΑΜΙΑ επένδυση σε νέο τροχαίο υλικό δεν πρόκειται να γίνει μέχρι το 2026 καθώς η υποχρηματοδότηση και η εγκατάλειψη κυριαρχούν στο σιδηρόδρομο. Οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας ήταν αυτοί που πανηγύριζαν ΔΗΜΟΣΙΑ  πέρυσι τον Δεκέμβρη, ότι τάχα είχαν καταβληθεί τα οφειλόμενα στην Hellenic και ότι η υποχρηματοδότηση έλαβε τέλος. 5 μήνες μετά δεν έχει καταβληθεί Ευρώ. 
  • Αντίστοιχα ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι το τροχαίο υλικό έχει ξεπεράσει τα 25 χρόνια ζωής με ότι συνεπάγεται αυτό για την συντήρηση και διαθεσιμότητα  του. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι  επενδύσεις  που προβλέπονταν στο μνημόνιο συνεργασίας ΗΤ- Δημοσίου τον Δεκέμβρη του 2019,  ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ.
  • ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι η αίθουσα αναμονής  στο Αεροδρόμιο έκλεισε χωρίς ο ΟΣΕ να ενημερώσει ποτέ τον ιδιοκτήτη της (Αεροδρόμιο)  και έκλεισε προδήλως εκδικητικά απο τους υπευθύνους του ΟΣΕ με εντολή της μεταβατικής Διοίκησης του. Προδήλως εκδικητικά καθώς επί 20 χρόνια κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε στην αίθουσα αυτή. Το πρόβλημα είναι ότι οι μηχανοδηγοί ΔΕΝ σκύβουν το κεφάλι για να στηρίξουν τις εξαγγελίες όσων ΕΚΛΕΙΣΑΝ τον σιδηρόδρομο με το έγκλημα των Τεμπών και την αδιαφορία τους την τελευταία περίοδο 
  • ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στον προγραμματισμό εργασίας καθώς εφαρμόζεται η Σ.Σ.Ε. και οι προβλέψεις της για το θέμα. Απλά λένε για να λένε. Και όποτε τους ζητήθηκε απο τους υπευθύνους,  να αναφερθούν σε τυχόν προβλήματα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ. Γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ! 
  • ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι οι συμφωνίες που υπεγράφησαν από την πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια ήταν προσθετικές. Καταγγέλουν μεν την καθυστέρηση στις πληρωμές τους τελευταίους 6 μήνες λόγω της υποχρηματοδότησης, αλλά ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ όσους ζητούσαν παρουσία τους να καταργηθούν. Οι μηχανοδηγοί ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι δεν θα χαθεί Ευρώ απο αυτές τις συμφωνίες.  
  • ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά ότι τρένο δεν τρέχει σε Βόλο, Θράκη, Καλαμπάκα, Στυλίδα, Φλώρινα καιρό τώρα, γιατί η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρετε για αυτό. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ αλλά σιωπούν και προσπαθούν να δημιουργούν μόνιμα εντυπώσεις με ελάσσονα ζητήματα. 
  • ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά τι γίνεται στο Άδενδρο με προαστιακά τρένα να παλινδρομούν με οπισθοπορεία εδώ και 1 βδομάδα, αλλά ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ για αυτό για να μην θίξουν την Διοίκηση του ΟΣΕ!  Φαντάζονται έλλειψη τροχών αλλά ΔΕΝ βλέπουν τις παλινδρομήσεις στο Άδενδρο, εκεί όπου "λύθηκε" το πρόβλημα χρόνια τώρα.
ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  πολύ καλά ότι ο διακαής πόθος των εκπροσώπων της Συμμαχίας είναι να "ελέγξουν" τον προγραμματισμό εργασίας γιατί επί 8 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ  θεωρούν ότι εξαιτίας αυτού αποτελούν μειοψηφία στο Σωματείο μας. 
ΔΕΝ έχουν κάνει ποτέ αυτοκριτική, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ γιατί ΔΕΝ έχουν προτάσεις. Παραμύθια για δήθεν προτάσεις στο ΣτΑ είναι για το περιορισμένο -φανατικά κομματικό - ακροατήριο τους και μόνο.

Σήμερα όμως διακρίναμε και ένα εκνευρισμό που τους οδήγησε στην χυδαιότητα. 
Ίσως γιατί βλέπουν ότι η προσπάθεια τους με χυδαία προπαγάνδα πέφτει καιρό τώρα -χρόνια-  στο κενό. 
 
                                       ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ. 

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Το  ανέκδοτο μεταξύ των μηχανοδηγών είναι ότι η Συμμαχία  είναι η μοναδική παράταξη που επικροτεί με  like τις αναρτήσεις της στα social media. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου