Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών - Όλοι στην απεργία


 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζόμενων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων

σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη. 

Εμείς όμως επιμένουμε. 

Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα συγκαλυφθεί. 

Να πληρώσουν οι ένοχοι.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη.

Προσπερνάμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που είναι σταθερά στρατευμένες στη λογική της ανταγωνιστικότητας, των κοινωνικών διαλόγων και της κοινωνικής ειρήνης, που είναι προσκολλημένες στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, οι εκατοντάδες απεργιακές αποφάσεις από πρωτοβάθμια σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ήταν η καλύτερη απάντηση στο σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων μας. Οι εργαζόμενοι φώναξαν ότι τα προβλήματα δεν περιμένουν, ότι απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα.

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις!

Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα σούπερ μάρκετ, να περιμένουμε τα τάχα εποχικά καλάθια «ανακούφισης» για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι για να ανταποκριθούμε. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως φυσιολογικό να αναστενάζουμε σε κάθε λογαριασμό για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΝΔ μιλάει για αποκλιμάκωση στα κύματα ακρίβειας την ίδια ώρα που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φλεβάρη σε ετήσια βάση συνέχισε να τρέχει με 3,2%, ενώ έχουμε αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης, στην υγεία, στα φάρμακα. Στα τρόφιμα, οι αυξήσεις ξεπερνούν το 35%, με πρωτοπόρο το ελαιόλαδο, που σημειώνει ετήσια αύξηση 67,4%!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα κρύβουν ότι τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αγροτών σε όλη την Ευρώπη, πυροδοτούν τα ίδια προβλήματα, όπως η φτώχεια, η ακρίβεια, τα χαμηλά εισοδήματα, ο πόλεμος. Κρύβουν ότι οι πραγματικές ευθύνες της ΝΔ βρίσκονται στην υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που από κοινού ψηφίζουν τόσο στην Ελληνική Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή.

Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή στον πόλεμο

Η επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, στην περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν, δημιουργεί τον κίνδυνο, αυτό να πάρει τρομακτικές διαστάσεις για τους λαούς της περιοχής, μαζί και τον Ελληνικό λαό.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία

17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας:

Προσλήψεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών ώστε να στελεχωθούν όλα τα τμήματα του σιδηροδρόμου, με προσωπικό αορίστου χρόνου και μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και δελτίων παροχής υπηρεσιών σε αορίστου χρόνου.

7ωρο – 5νθημερο – 35ωρο.

Αναβάθμιση εδώ και τώρα του σιδηροδρομικού δικτύου, του τροχαίου υλικού και των υποδομών, για ασφαλή κυκλοφορία των τραίνων και ασφαλή εκτέλεση της δουλειάς μας.

Ασφαλείς, σύγχρονες και φθηνές σιδηροδρομικές μεταφορές για το λαό.

Καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη! Να αποδοθούν εδώ και τώρα οι ποινικές και οι πολιτικές ευθύνες σε διοικήσεις και κόμματα που στήριξαν την πολιτική που οδήγησε στα Τέμπη.

Συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα για την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά μας.

Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξησης της επιδότησης.

ΟΧΙ στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “ΥΔΡΑ”. Καμία στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Στην Αθήνα στις 10.30’ π.μ. στο Σύνταγμα,

Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30’ π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου,

Στον Πειραιά στις 10.30’ π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο,

Στην Πάτρα στις 10.30’ π.μ. στο Εργατικό Κέντρο,

και στις συγκεντρώσεις των άλλων πόλεων.


ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου