Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη / Φθορές σε τρένο λόγω φωτιάς σε ακαθάριστη γραμμή - «Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή»

«Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Έπεσε το ρεύμα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ακαθάριστες γραμμές» ανέφερε μηχανοδηγός

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο, με ένα ακόμα περιστατικό
να έρχεται να καταδείξει την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί, αφού, λόγω ακαθάριστης γραμμής, έπιασε φωτιά που απείλησε αμαξοστοιχία, η οποία και υπέστη ζημιές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr η φωτιά εκδηλώθηκε όταν οι καλαμιές μεγάλου ύψους -οι οποίες δεν είχαν κλαδευτεί- ακούμπησαν με ένα απαλό αεράκι ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εστία φωτιάς πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη. Και σε συνδυασμό με τα 25.000 wolt η φωτιά πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και απείλησε ολόκληρη την αμαξοστοιχία. 

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι κατέρρευσε η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα το τρένο να παραμένει ακινητοποιημένο, ενώ η φωτιά είχε επεκταθεί και μάλιστα προκάλεσε φθορές στον συρμό.

Οι μηχανοδηγοί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν και λίγο αργότερα μια μηχανή βοήθειας έσπευσε στο σημείο ώστε να απομακρύνει την αμαξοστοιχία με ασφάλεια. «Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Έπεσε το ρεύμα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ακαθάριστες γραμμές» ανέφερε μηχανοδηγός στο τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Οι φλόγες είχαν σχεδόν τυλίξει την αμαξοστοιχία, με τους μηχανοδηγούς να προσπαθούν να τη μετακινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τη στιγμή που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν στο σημείο. 

Οι φωτογραφίες του ThessToday.gr, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στον συγκεκριμένο σιδηροδρομικό άξονα, με τη γραμμή να είναι ακαθάριστη, με ξερά κλαδιά αλλά και «μπαζότοπους» πίσω ακριβώς από την αμαξοστοιχία.www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου