Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Μειωμένες τιμές εισιτηρίων στον Οδοντωτό όλο το μήνα Μάιο, για τα 120α γενέθλια της γραμμής

Σε μήνα μοναδικών αποδράσεων και εμπειριών στη φύση αναδεικνύεται ο Μάιος. Η συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) του Δήμου Αιγιαλείας, του Δήμου Καλαβρύτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Φορέα
Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, της “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”, του Συλλόγου Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, δημιούργησε ένα ελκυστικό πρόγραμμα γεμάτο ταξίδια με χαμηλό εισιτήριο, πεζοπορία στο μοναδικό Φαράγγι του Βουραϊκού, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τοπικών προϊόντων, ημερίδες, μουσικές εκδηλώσεις, έκθεση σπάνιου φωτογραφικού υλικού για τον Οδοντωτό, παρουσίαση βιβλίου από το Γενικό Λύκειο Διακοπτού και άλλα πολλά που ήδη δρομολογούνται.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 120 ετών λειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού-Καλαβρύτων, που εμπνεύστηκε και ολοκλήρωσε ο Χαρίλαος Τρικούπης -επιτυγχάνοντας έναν κατασκευαστικό άθλο ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα. Σκοπός είναι η καθιέρωση του Μαΐου κάθε έτους, σε “Μήνα Οδοντωτού”. 
Ο Οδοντωτός είναι ένα από τα σπάνια οδοντωτά τραίνα στον κόσμο, λόγω του μικρού πλάτους της 
γραμμής του (μόλις 75 εκατοστά), η οποία ενώνει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, “το κύμα με το βουνό”, διασχίζοντας το πανέμορφο Φαράγγι του Βουραϊκού που είναι ενταγμένο στο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO.
Φέτος το Μάιο, η περιοχή Αιγιαλείας-Καλαβρύτων καλεί όλους να χαρούν  τη μοναδική διαδρομή, διασχίζοντας ένα μοναδικό καμβά χρωμάτων, σε μια απόδραση που κοστίζει λίγο και προσφέρει συναρπαστικές, αξέχαστες στιγμές στους ταξιδιώτες.
Με απόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι και συνδιοργανώτρια της σειράς εκδηλώσεων, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για όλα τα σχολεία από Δευτέρα έως Παρασκευή 3,30 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή.
  • Για ομάδες επιβατών 6 ατόμων και άνω 3,30 ευρώ ανά διαδρομή και άτομο, εφόσον μετακινηθούν τις ΤΡΙΤΕΣ 10, 17 και 24 Μαΐου και τις ΠΕΜΠΤΕΣ 12, 19 και  26 Μαΐου. 
  • Την Κυριακή 22 Μαΐου, Παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας, 30% έκπτωση για όλους όσοι ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό.
Πληροφορίες - κρατήσεις: Σταθμός Διακοπτού, τηλ. 26910-43206 και Σταθμός Καλαβρύτων, τηλ. 26920-23050
Τα σχολεία και οι ομάδες που επιθυμούν να ενημερωθούν για την ιστορία του Οδοντωτού στο Διακοπτό, μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Συλλόγου «Φίλων του Οδοντωτού» κ. Γιάννη Καραπαναγιώτη στο τηλ. 6973-346903.
Επίσης τα σχολεία και οι ομάδες που θέλουν να ενημερωθούν για το Φαράγγι Χελμού-Βουραϊκού και τη σπάνια βιοποικιλότητα του γεωπάρκου, μπορούν να επικοινωνούν με το Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, Δευτέρα - Παρασκευή στο τηλ. 26920-29140 ή στο email: fdxb@otenet.gr 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για όλο το Μάιο θα ανακοινωθεί στις 15 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου