Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση απο Γιάννη Γρίβα,Γενικό Γραμματέα ΠΕΣΟΣΕ

Είχα την εντύπωση πως κάθε καινούργια, διοριζομένη διοίκηση διαμορφώνει ένα πλαίσιο αντιμετώπισης των προβλημάτων βραχυχρόνια και μακροπρόθεσμα. Οφείλει, έχει την υποχρέωση, αφού ενημερωθεί, να προσδίδει με γνώμονα ένα πρίσμα έμπνευσης να προσφέρει ΕΛΠΙΔΑ-ΟΡΑΜΑ-ΠΡΟΠΤΙΚΗ για τους εργαζομένους με χαρακτηριστικό την αναγκαία
αναπτυξιακή διαδικασία για τον Σιδηρόδρομο.
 Δεδομένου ότι ο Σιδηρόδρομος αποτελεί και είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, αφού προσφέρει στην οικονομία της χώρας και επιπλέον μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στην ανεργία.
 Όμως μέχρι σήμερα το στίγμα της νέας διοίκησης στρέφεται στην διαχείριση των δεδομένων όπως αποδεικνύεται, γιατί  πρόγραμμα ανάπτυξης σημαίνει ΣΧΕΔΙΟ-ΠΟΡΟΥΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, διαμορφώνοντας μια νέα κουλτούρα. Συνεπώς το επόμενο διάστημα θα κριθεί από τον αναμενόμενο πόλεμο με τις επιμέρους μάχες που έχει υποχρέωση να δώσει. 
  • Ενάντια στους ΥΠΕΡΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΕΤΑΙΡΙΕΣ που λυμαίνονται τον ΟΣΕ. 
  • Ενάντια στην ΔΙΑΠΛΟΚΗ με συνταξιούχους του ΟΣΕ να παίρνουν ΕΡΓΑ η ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ και να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα. 
  • Ενάντια στην ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, μια γραφειοκρατία που έχει υπερβεί τα όρια και έγινε πλέον καθεστηκυία τάξη. 
  • Ενάντια των ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ που πλέον μετεξελίχθηκε σε μηχανισμό που επιβάλλει τους όρους της. 
  • Ενάντια στην ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ  που εκβιάζει τους πάντες και τα πάντα και με όλους τους τρόπους, επιβάλλοντας   τις απόψεις της. 
Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως στη σημερινή συγκυρία βρίσκονται σε διαλεκτική σχέση τα ατομικά συμφέροντα με το βόλεμα, δηλ. πλήρης ΔΙΑΦΘΟΡΑ αφού αλλοτριώνει την εργατική συνείδηση στο ατομικό συμφέρον και όχι στο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, που είναι αρχή και αξία του Σ.Κ.,   έτσι σηματοδοτούν όμως,  καλλιεργώντας  στην πλειοψηφία των εργαζομένων την ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και την ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ του Σ.Κ. 
Μάλιστα ορισμένες ηγεσίες στα σωματεία των 50 ατόμων έχουν ολοκληρωτική απαλλαγή , κατάφωρη παραβίαση του ν1264/82 άρθρο 17, και επιπλέον , δεν φθάνει αυτό, να πηγαίνουν σε διάφορους σταθμούς τα Σ/Κ και εξαιρέσιμες και να εργάζονται.

Όμως  αυτά δεν είναι ικανά να σταματήσουν τον κατήφορο, αφού η ηγεσία της ΠΟΣ είναι πλήρως υποταγμένη στη λογική της ΓΣΣΕ Α.Ε.

Όταν η ΓΣΕΕ Α.Ε. αποδέχεται την φιλοσοφία ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αφενός και αφετέρου είναι οπαδός στην αντίληψη του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. Επιπλέον είναι ταγμένη στη ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ και την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ(ΓΙΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΙ) και βέβαια στην ΑΝΑΓΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΩΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ. 

Θέλω να θυμίσω εδώ το τελευταίο συνέδριο τους , 36 ,που πραγματοποιήθηκε  στο ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ, μακριά από τον κόσμο της εργασίας και μάλιστα την ώρα που η κοινωνία βράζει( ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-Σ.Σ.Ε).Αυτοί είναι οι άξονες που έχουν  επιβληθεί στο πλαίσιο  το κομματικό καθοριζόμενο. 
Συνεπώς πλήρης ΘΥΓΑΤΡΟΠΟΙΗΣΗ της. 
Αλήθεια γιατί ανεβλήθησαν οι ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ;
Μήπως εμμέσως την θέλετε; 
Αλήθεια γιατί θέλετε να συζητάτε με το ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΑΙΠΕΔ; 
 ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ, ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ- ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ- ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ. ΑΝ ΕΙΣΤΕ; ΤΟΤΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ  ΚΥΚΛΙΚΑ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΛΟΓΑ KAI OYTE ΣΙΓΟΨΥΡΙΖΟΝΤΑΣ!............. 
Όσο αφορά την ΣΣΕ ,το στοίχημα είναι, ο απεγκλωβισμός από την λογική του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ γιατί θεωρούμε πως το επάγγελμα του σιδηροδρομικού,  είναι και χρήζει ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ-ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ-ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ συνεπώς απαιτείται και είναι αναγκαίο απέναντι στις συνθήκες. Άρα να η μεσομακροπρόθεσμη  στρατηγική της ΠΟΣ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ με την τακτική που είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
Στο μεσοδιάστημα διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις καλύτερες δυνατές εργασιακές συνθήκες  που πρέπει να ανταποκρίνονται στην κοινωνία.
 Σας υπενθυμίζω αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΟΣ <<ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΤΕ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ>>.                                                                     

ΓΡΙΒΑΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ                                                                                                                                    ΓΓΠΕΣΟΣΕ                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου