Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση Λ.Α.Ε. Σιδηροδρομικών για το προσφυγικό

Ξενοφοβικά σύνδρομα στον σιδηρόδρομο
Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή την τραγική κατάσταση στην Ειδομένη, που έχει σαν κατάληξη και την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες και μετανάστες, επιχειρείται να καλλιεργηθούν ξενοφοβικά και
ρατσιστικά σύνδρομα τόσο σε όλη την κοινωνία όσο και στο σιδηρόδρομο.
Στα συστημικά ΜΜΕ αναπτύσσεται η άποψη ότι οι πρόσφυγες με τις καταλήψεις, δημιουργούν ελλείμματα στο σιδηρόδρομο. Αυτή η ξενοφοβική προσπάθεια αναπαράγεται και από σιδηροδρομικά blogs, άλλοτε αθέλητα και άλλοτε ηθελημένα όταν πρόκειται για blog που προβάλλουν με ζήλο την κυβερνητική πολιτική.
Το ζήτημα γι αυτούς δεν είναι το ανθρωπιστικό έγκλημα που συντελείται ΚΑΙ στην Ειδομένη, αλλά τα έσοδα που χάνει ο σιδηρόδρομος!!! Στον υπερβάλλοντα ζήλο τους, εκδηλώνουν και την έντονη ανησυχία τους ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΤΥ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ!!!
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
κλείστε τα αυτιά σας σε όσους προωθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ξενοφοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα.
Απομονώστε και καταδικάστε όσους πάνω από τον άνθρωπο, βάζουν  τα κέρδη και την προώθηση της κυβερνητικής – αντισιδηροδρομικής πολιτικής!!! 
Στηρίξτε προσπάθειες που έχουν στόχο την αποτροπή τέτοιων πολιτικών και τη στήριξη των προσφύγων και μεταναστών.
Δώστε την ανθρωπιστική αντιρατσιστική και αγωνιστική απάντηση που ξέρετε και τους αξίζει!!! 
Το Συντονιστικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου