Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για τις προαγωγές - τοποθετήσεις


Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών επανειλημμένως και εγγράφως έχει καταθέσει τις απόψεις της για το ζήτημα που αφορά τις κρίσεις του προσωπικού, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι προαγωγές σήμερα. 

Οι προαγωγές του προσωπικού επιβάλλεται να πραγματοποιούνται εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, μέσα από Συμβούλια Προαγωγών, στα οποία συμμετέχει και
 εκπρόσωπος των εργαζομένων τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Η εφαρμογή του Διευθυντικού δικαιώματος δηλαδή του «ενός ανδρός αρχή», είναι εξ ορισμού μια αντιδημοκρατική πράξη και αδιαφανή διαδικασία  που ενέχει αυθαιρεσίες, σκοπιμότητες και παραλείψεις προκαλώντας το περί δικαίου αίσθημα.
Παρά το ότι, έστω και λεκτικά από επίσημα κυβερνητικά χείλη στηρίζεται η ανωτέρω άποψη, εν τούτοις οι προαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα στον Σιδηρόδρομο, όχι μόνο δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, τουναντίον εφαρμόζουν το διευθυντικό δικαίωμα και προάγουν τις προσωπικές τους διευθετήσεις. 
Η αρχή έγινε πέρσι με τον ΟΣΕ, όπου προχώρησε σε προαγωγές με αιτήσεις των ενδιαφερομένων που είχαν κατατεθεί προ ενός έτους. Ακολούθησε η ΕΕΣΣΤΥ που χωρίς καμία διαδικασία άλλαξε τους Διευθυντές εν μια νυκτί και τώρα η ΕΡΓΟΣΕ, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βούρδας, ακολουθώντας την τακτική των προηγούμενων δεν τήρησε καμία διαδικασία, έστω για να κρατήσει τα προσχήματα.
Ο κ. Βούρδας, γράφοντας στα “παλαιότερα των υποδημάτων του” κάθε συλλογική αρχή, χωρίς να τηρήσει καμία διαδικασία προχώρησε σε προαγωγές δείχνοντας ότι έχει αποφασίσει να διοικήσει με τη φιλοσοφία του «ενός ανδρός αρχή» μια εταιρεία που διαχειρίζεται τα χρήματα του Έλληνα  και Ευρωπαίου φορολογούμενου. Παρά τη θύελλα διαμαρτυριών που προκάλεσε, εμμένει στο αλάθητο των πράξεών του που έχουν καταστρατηγήσει κάθε έννοια δικαίου, τόσο σε αντικειμενικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Αντί αυτού αρκείται μάλιστα να αναφέρεται σε διορθωτικές κινήσεις κάπου στο μέλλον.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει αυθαιρεσίες και προκλήσεις από τους Διευθύνοντες Συμβούλους. 
Απαιτούμε την εφαρμογή διαδικασίας προαγωγών, με κανόνες που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία με τη συμμετοχή των εργαζόμενων. 
Σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία είναι δικαίωμα του κάθε εργαζομένου που έχει τα προσόντα και τις προϋποθέσεις, τουλάχιστον να κριθεί.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να πάρει σαφή θέση για ενέργειες, που πέραν των άλλων αφήνουν σκιές για πολιτικές σκοπιμότητες, θεωρώντας σας, ουσιαστικά συνυπεύθυνους. 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου