Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Προκηρύχτηκαν εκλογές στον Σ.Σ. Λαρισαϊκός

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός» στη συνεδρίασή του στις 29/2/2016 αποφάσισε και προκήρυξε τη διεξαγωγή Αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων οργάνων του Συνδέσμου.Οι Αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από 16 έως και 19/5/2016.
Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:


1η ημέρα: ΟΙΝΟΗ –  ΤΜΚ - ΜΑΙ         από 08.00’ - 15.00’
2η ημέρα: MAI-ΚΕΠ       από 08.00’ - 15.00’
3η ημέρα: ΚΑΡΟΛΟΥ               από 08.00’ - 15.00’
4η ημέρα: ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ          από 08.00’ - 16.00’
   
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ:             18/5/2016 (08.00’-15.00’)  
                                             19/5/2016 (08.00’-16.00’)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:      18/5/2016 (08.00’-15.00’)   
                                             19/5/2016 (08.00’-16.00’)

Το Διοικητικό Συμβούλιο ακόμη αποφάσισε ομόφωνα:

Οι εγγραφές και διαγραφές μελών του Συνδέσμου τελειώνουν στις 20/4/2016 και ώρα 12.00’, ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να επικυρώσει το Μητρώο. Παράλληλα, την ίδια ημερομηνία και ώρα 12.00’ θα ολοκληρωθεί η κατάθεση υποψηφιοτήτων, ψηφοδελτίων και συνδυασμών των ενδιαφερομένων που θα πάρουν μέρος στις Αρχαιρεσίες στα γραφεία του Σωματείου στην ΚΕΦΕ. 
Μέχρι τις 25/4/2016 θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων και των συνδυασμών από την ΚΕΦΕ και τις Τ.Ε.Ε.
Οι Αρχαιρεσίες θα γίνουν με ψηφοδέλτια διαφορετικού χρώματος όπως ορίζει το Καταστατικό.


Α΄ ΓΕΝΙΚΟ
Για κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή, Αντιπρόσωπο στο Συνέδριο της Π.Ο.Σ., Αντιπρόσωπο στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, ερώτημα για εκπροσώπηση στη Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω της Π.Ο.Σ. ή Εργατικού Κέντρου.

Β΄ ΕΙΔΙΚΟ
Συμπεριλαμβάνει όσα και το ΓΕΝΙΚΟ εκτός από τον Αντιπρόσωπο στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων.
Με το ψηφοδέλτιο αυτό θα ψηφίζουν όσοι ανήκουν σε κλάδο (ανεξάρτητα από την περιφέρεια που ανήκουν) που δεν εκλέγει κλαδικό αντιπρόσωπο δηλαδή έχει εγγεγραμμένα στο επίσημο μητρώο του Σωματείου λιγότερα από 10 και ΟΧΙ 10 μέλη.

Γ΄ ΤΟΠΙΚΟ
α. Συμπεριλαμβάνει την εκλογή αντιπροσώπου στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
β. Συμπεριλαμβάνει το τοπικό Διοικητικό Συμβούλιο, την τοπική Εφορευτική Επιτροπή, την τοπική Εξελεγκτική Επιτροπή και τον Αντιπρόσωπο στο Συνέδριο του τοπικού Εργατικού Κέντρου.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Πέρασαν τρία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές.

Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός» κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας. Τα μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα αλλά αντιθέτως δημιούργησαν στρατιές ανέργων και έφεραν φτωχοποίηση του λαού. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και τον σιδηρόδρομο σε τιμητική θέση από το πρώτο μνημόνιο έως και το τρίτο μνημόνιο, με πνεύμα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης αγωνιστήκαμε για την επιβίωση μας, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις οικογένειες μας. 
Σας καλούμε με τη συμμετοχή σας στις επικείμενες εκλογές να δώσετε δυναμικό παρών για την ανάδειξη νέων οργάνων και με την ενεργό σας δράση στα συνδικαλιστικά δρώμενα, να ανατρέψουμε την πολιτική που ασκείται εις βάρος των εργαζομένων. 
Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, οφείλουμε να προσκομίσουμε το ατομικό βιβλιάριο υγείας.ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ Σ.Σ. «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΝΙΚ. ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ                              ΒΑΣ.ΒΕΛΑΩΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου