Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Σύνταξη στα 70 προτείνει ο ...ΑΕΤΟΣ!

Θυμίζουμε στους μηχανοδηγούς ότι συνδικαλιστής του χώρου,μέχρι πρόσφατα χαρακτήριζε τον Στουρνάρα, ΑΕΤΟ! Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο!
Στο συνέδριο του Economist βρέθηκε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, εισηγούμενος μέτρα-σοκ στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, εμφανίστηκε λάβρος κατά
της κοινωνικής ασφάλισης και εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος, και μεταξύ άλλων πρότεινε μέτρα-σοκ, όπως αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, αλλά και υιοθέτηση μέτρων που περιλαμβάνουν την παράταση του εργασιακού βίου και την αύξηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας.

Αντίδραση από το Μαξίμου

Οι προτάσεις Στουρνάρα προκάλεσαν εκ νέου την αντίδραση του Μαξίμου και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας «προωθεί απόψεις που είναι πιο ακραίες, ακόμα και από αυτές των υπερασπιστών του πιο σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού» και πως οι απόψεις αυτές «οδηγούν στην πλήρη απορρύθμιση και είναι της λογικής, ο καθένας μόνος του»

Οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, γίνονται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών για νέες περικοπές στις συντάξεις και οδεύει για τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, στο άτυπο Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου. Καθίσταται προφανές ότι ο κ. Στουρνάρας φέρνει στο τραπέζι τη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο στη Γερμανία και θέλει να απονέμεται σύνταξη στα 70!

Στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής του ILO

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τα σύννεφα στα εργασιακά να κάνουν την επανεμφάνισή τους στη διαπραγμάτευση, συναντιέται σήμερα με με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών, Γκάι Ράιντερ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναδημοσίευση απο την Εφημερίδα των Συντακτών > κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου