Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΔΑΚΕ Έλξης: H μικροψυχία δεν έχει προηγούμενο,η άγνοια τους καθιστά επικίνδυνους. Θέμα για τα εμπορεύματα

Σοβαρό ζήτημα για την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ανεξέλεγκτη λειτουργία στην Διεύθυνση Εμπορευμάτων.

Το στέκι της έλξης δεν θα μπεί στον κόπο να αναλύσει την καταγγελία της ΔΑΚΕ Έλξης,άλλωστε απο μόνη της προκαλεί
γέλιο για όσους γνωρίζουν τα πράγματα. 
Για εμάς αρκεί που  στο ΜΑΙ τις ημέρες του Πάσχα, κάθισαν με ρεπό πάνω απο 40 συνάδελφοι συνολικά, στην Πάτρα 6 απο τους 10, στο Κιάτο 5-6 απο τους 11, στο Λειανοκλάδι 6-7 απο τους 14, στην Λάρισα 5 απο τους 10, στον Βόλο το ίδιο, ενώ και στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση ήταν ίδια.

Για πρώτη φορά μετά απο χρόνια, ο κλάδος έλξης κατάφερε σε συνθήκες τεράστιας έλλειψης προσωπικού να δώσει ανάσες στους μηχανοδηγούς, παρά το ότι η απαράδεκτη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (δεν μας ενδιαφέρει αν τα ρίχνουν στην Δ/νση Εμπορευμάτων) δρομολόγησε εμπορικά τρένα το τριήμερο του Πάσχα.
Για μας αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα και όχι οι αστείες καταγγελίες της ΔΑΚΕ Έλξης που πλέον κινείται στα όρια του γραφικού.
Δεν μπορεί να έρχεται ξαφνικά Μεγάλη Παρασκευή μεσημέρι η Διεύθυνση Εμπορευμάτων και να ζητά τρένα για το Μεγάλο Σαββάτο, την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα του Πάσχα και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να υπάρξει καμία ειδοποίηση.
Αν μάλιστα δεν υπήρχε και η παρέμβαση του Σωματείου μας, η κατάσταση το τριήμερο θα ξέφευγε κανονικά.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει άμεσα να βρεί λύσεις για το πρόβλημα με τον προγραμματισμό των εμπορικών της δρομολογίων.
Μάλιστα ο έλεγχος μισθοδοσίας σε Ειδομένη και Στρυμμώνα που απαίτησε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ -και μέχρι αυτός να ολοκληρωθεί πληρώνει το 50% των δευτερευουσών στους συναδέλφους- δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα, ενώ το Σωματείο μας σε συνεννόηση με τους εκεί εργαζόμενους κάνει τα αυτονόητα.

ΔΑΚΕ Έλξης = Μικρόψυχοι.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Έλξης απέδειξαν με την σημερινή τους ανακοίνωση ότι είναι μικρόψυχοι.
Έβγαλαν ανακοίνωση για τον υποτιθέμενο λάθος προγραμματισμό εργασίας,αλλά ξέχασαν να αναφέρουν τις χτεσινές ενέργειες του Σωματείου μας που έκαναν αίσθηση στον σιδηροδρομικό κόσμο. Αναφερόμαστε στην συνεργασία με γνωστό catering στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα που εξασφάλισε σε όσους εργάζονται ένα ζεστό πιάτο φαγητό σε μια δύσκολη μέρα.
Δεν το πρότεινε η ΔΑΚΕ, δεν ασχολήθηκαν οι Δακίτες (απόντες εδώ και 2 χρόνια) και προφανώς τους ενόχλησε αυτό.
Απέδειξαν πόσο μικρόψυχοι είναι.

ΔΑΚΕ Έλης  = Επικίνδυνοι

Είναι όμως και επικίνδυνοι. Δεν νοείται συνδικαλιστής να μην γνωρίζει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά ο προγραμματισμός 6ης μέρας εργασίας.
Προφανώς οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ στο δικό τους μυαλό, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ανάπαυση.
Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ρεπό. Σανό και νερό στον μηχανοδηγό και ο Θεός μαζί του.
Έτσι κατέστρεψαν ένα κλάδο μέσα σε μια δεκαετία.
Γιατί ΟΧΙ μόνο δεν γνωρίζουν τα βασικά , αλλά συνεχίζουν  να στοχοποιήσουν και όσους ζητούν την εφαρμογή διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.
Είναι αυτοί που ονόμαζαν κάποτε τεμπέληδες όσους ζητούσαν τα ρεπό τους, δεν το ξεχνάμε ΠΟΤΕ αυτό.
Η προσαύξηση για την 6η μέρα, συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, αυτή που τόσο πολεμήσατε για να μην πληρωθούν οι μηχανοδηγοί το 2013 , επειδή το ανακάλυψαν συνδικαλιστές της +ΣυνΕξέλιξης,δίνεται γιατί ο προγραμματισμός της 6ης μέρας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ.

Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες αλλά ΟΧΙ οι αετοί της ΔΑΚΕ Έλξης,που ,,,περάσαν και απο την Ακαδημία της ΓΣΕΕ για να πάρουν πτυχίο στα ...συνδικαλιστικά ...(...).
Ο συνάδελφος που έκανε λοιπόν χρήση της εργατικής Νομοθεσίας, δεν εργάζεται 6η μέρα εδώ και 12 χρόνια, απο την ημέρα δηλαδή που προσλήφθηκε.Δεν πληρώνεται ρεπό, εργάζεται πενθήμερο.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ όπως  και κάθε συνάδελφο που ζητά τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. To βάλτε πλάτη, πέθανε εδώ και 2 χρόνια.
Για αυτό και στήριξε το αίτημα του,ΕΝΩ επιπλέον ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ και πέρυσι το Πάσχα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Αντί συνάδελφοι της ΔΑΚΕ να γράφετε στον κ. Τσαλίδη και στον κ, Θεοχάρη, γιατί δεν συμφωνείτε να γίνει μια συνάντηση να πείτε δια ζώσης όσα καταγγέλετε στην Διοίκηση ;  Αυτά για τον προγραμματισμό, για τις προαγωγές κτλπ
Γιατί απορρίψατε την πρόταση για συνάντηση με την Διοίκηση ;
Τι φοβάστε, μην βγούν απο τα συρτάρια τα χαρτάκια και αποδειχτεί πόσο ανήθικοι είστε, απέναντι στα ίδια σας τα μέλη; 

Υ.Γ. 2  Απεργία την Κυριακή του Πάσχα , γιατί δεν ψηφίσατε ; Θα μας πείτε; 



1 σχόλιο:

  1. Ειναι προφανές για ποιό λόγο δεν ψήφισαν ουτε καν τόλμησαν να προτείνουν απεργία σε αντιδιαστολή με την τακτική τους τα τελευταία χρόνια.Τότε που αποφάσιζαν και διέταζαν χωρίς καν να ρωτούν την άποψη της Συνεξέλιξης.Όσο για τον συνάδελφο που τον έβαλαν στο στόχαστρο τόσο αυτοί οσο και καποιοί φερόμενοι ως κομμουνιστές να πω οτι η στάση του είναι ιδια χρόνια τώρα σε σχέση με τα εργασιακά.Στην συγκεκριμένη περίπτωση νομισάν οτι ανακάλυψαν κατι ενω ο λόγος που του δώθηκε τελικά ρεπό ηταν γιατι το απαίτησε με βάση την εργατική νομοθεσία.Νομοθεσία που προφανώς αγνοούν η ΔΑΚΕ και το αριστερό της δεκανίκι.Ίσως θα ήταν καλύτερο για όλους μας να κοίταξουν τα χάλια τους και να αφήσουν την μικροπολιτική -στην οποία έχουν γίνει εξπέρ -εις βάρος των συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή