Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Aνακοίνωση Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Σταθμαρχών

Ανακοίνωση απο την παράταξη που έχει την ευθύνη της ΠΕΣΟΣΕ 
Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι
Μεμονωμένοι Μηχανοδηγοί – γραφικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στοχοποιούν δημόσια Σταθμάρχες προωθώντας στην ουσία τα συμφέροντα όσων θέλουν να εκχωρηθεί σε ιδιώτες η διαχείριση της κυκλοφορίας.

Η στοχοποίηση των Σταθμαρχών από τον γραφικό εκπρόσωπο της 1 ψήφου (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ), που νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα καλύψει τη συνδικαλιστική του ανυπαρξία, στην ουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων που δεκαετίες λυμαίνονται το Σιδηρόδρομο και όχι αυτά των Σιδηροδρομικών.
Η συνεργασία του κλάδου μας με τους Μηχανοδηγούς δεν πρόκειται να διαταραχθεί από τις ενέργειες μεμονωμένων γραφικών που αποσκοπούν στην προσωπική τους προβολή και μόνο.
Το Σωματείο μας αποτελεί τον εγγυητή της διατήρησης του Δημόσιου χαρακτήρα του ΟΣΕ.
Οι Σταθμάρχες εγγυόνται την ασφαλή κυκλοφορία των συρμών και την ισότιμη πρόσβαση στη σιδηροδρομική υποδομή όλων των εταιρειών με σεβασμό στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.
Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς να απομονώσουν τους γραφικούς εκπροσώπους του κατεστημένου του χθες που καλλιεργούν τη διχόνοια και την αντιπαλότητα στους χώρους εργασίας. 
Καλούμε την Π.Ο.Σ., τα Σωματεία – Μέλη της και τις παρατάξεις να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τις απρόκλητες επιθέσεις εναντίον των Σταθμαρχών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

2 σχόλια:

 1. "Η στοχοποίηση των Σταθμαρχών από τον γραφικό εκπρόσωπο της 1 ψήφου" δεν είναι σωστό επιχείρημα αυτό της μιας ψήφου κυριοι συνδικαλιστες σταθμάρχες. Με επιχειρήματα μπορείτε να απαντήσετε στον συγκεκριμένο συνδικαλιστή της ΜΙΑΣ ΨΗΦΟΥ και όχι με πόσους ψήφους εκλέχτηκε .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μερικά ερωτήματα προς τους εκπροσώπους της ΔΑΣΣ - ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ

  Συνάδελφοί και συναδέλφισσες εκπρόσωποι της ΔΑΣΣ- ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ.
  Από την ανακοίνωσή σας με τον κενού περιεχόμενου και δυσνόητο τίτλο «σηκώθηκαν τα
  πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι» προκύπτουν μερικά σοβαρά ερωτήματα, στα οποία πρέπει να δώσετε στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης συγκεκριμένες διευκρινήσεις – αποσαφηνίσεις.
  Αυτό οφείλετε να το πράξετε χωρίς αόριστες υπεκφυγές, γιατί έχετε την υποχρέωση ως «παράταξη που έχει την ευθύνη της ΠΕΣΟΣΕ» να διασώσετε το κύρος ενός κλάδου που από τη θέση του στην παραγωγική διαδικασία απαντούσε και οφείλει να απαντάει με απόλυτη σαφήνεια.
  Α. 1. Με ποιο τρόπο «στοχοποιούν δημόσια σταθμάρχες οι μεμονωμένο μηχανοδηγοί-γραφικοί συνδικαλιστές»; έχετε υπόψη σας συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες και αναφορές μηχανοδηγών κατά σταθμαρχών ή το αντίθετο;
  2. Πώς συμπεραίνετε ότι από τη «στοχοποίηση», το περιεχόμενο της οποίας δεν διευκρινίζετε, προκύπτει στην «ουσία» η επιδίωξη όσων «θέλουν να εκχωρηθεί σε ιδιώτες η διαχείριση της κυκλοφορίας»;
  3.Εχει πολιτική και συνδικαλιστική στόχευση η «στοχοποίηση»; Στρέφεται κατά συναδέλφων συγκριμένης πολιτικής-συνδικαλιστικής τοποθέτησης ή κατά όλων των σταθμαρχών;
  Β. 1. Γιατί αποκαλείτε έναν εργαζόμενο, εκλεγμένο στο Διοικητικό Συμβούλιο Δ.Σ άλλου σωματείου «γραφικό εκπρόσωπο της 1 ψήφου ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.. » και τι έπραξε αυτός, ώστε να σας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα «ότι στην ουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων που δεκαετίες λυμαίνονται το σιδηρόδρομο και όχι των σιδηροδρομικών».;
  2.Τι εννοείτε όταν στην ανακοίνωση της παράταξής σας, λέτε ότι «ότι το σωματείο μας αποτελεί τον εγγυητή της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΣΕ»; .
  Ταυτίζετε την παράταξή σας με το σωματείο, επειδή έχετε την απόλυτη πλειοψηφία ή μπερδευτήκατε και θέλετε να πείτε κάτι άλλο;
  Αναλαμβάνετε το ρόλο του εγγυητή από θέση εξουσίας δηλ. από τη σχέση σας ως παράταξη με την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΟΣΕ ή δίνετε την υπόσχεση ότι, ως σωματείο θα αγωνίζεστε για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΣΕ.
  3.Ποιο είναι στην παρούσα περίοδο για εσάς το περιεχόμενο της έννοιας «δημόσιος χαρακτήρας του ΟΣΕ».;
  Γ. 1. Τι εννοείτε όταν γράφετε «ότι οι σταθμάρχες εγγυώνται την ισότιμη πρόσβαση στη σιδηροδρομική υποδομή όλων των εταιρειών με σεβασμό στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο»;
  Έχετε υπόνοιες για διακριτική μεταχείριση κάποιων ιδιωτικών εταιριών και αναλαμβάνετε το ρόλο του εγγυητή;
  Ποιο είναι το κανονιστικό πλαίσιο το οποίο δηλώνετε ότι το αποδέχεστε με σεβασμό; .
  2. Ποιες είναι συγκεκριμένα «οι απρόκλητες επιθέσεις εναντίον σταθμαρχών», για τις οποίες καλείτε «την ΠΟΣ τα σωματεία μέλη και τις παρατάξεις να καταδικάσουν και να πάρουν θέση»;
  3. Πιστεύετε ότι με αυτού του είδους τις ανακοινώσεις θα συμβάλλετε στη συνεργασία του κλάδου των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών και θα προωθήσετε την ενότητα του Σ.Κ των σιδηροδρομικών;

  Γιάννης Κατσιάνης
  Σταθμάρχης 08.11.2018


  ΑπάντησηΔιαγραφή