Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ο Ο.Σ.Ε. αποκτά ξανά το χαμένο κύρος του και τις χαμένες αρμοδιότητές του

Δήλωση της Διοίκησης του ΟΣΕ
Σήμερα, με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία ο Ο.Σ.Ε. αναλαμβάνει την αποκλειστική διαχείριση και εμπορική εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού
διαμετακομιστικού εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου Πεδίου. Παράλληλα,  ψηφίστηκε και η διάταξη με την οποία οι κρίσιμες ειδικότητες των εργατών γραμμής, τεχνιτών γραμμής, μηχανικών ΠΕ και ΤΕ και εργαζόμενων στον κλάδο ελέγχου και κίνησης αμαξοστοιχιών, που είχαν μεταφερθεί σε άσχετες, με τις ειδικότητες τους, δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, μπορούν πλέον να επιστρέψουν στον Οργανισμό.
Ο Οργανισμός ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, μετά από χρόνια απαξίωσης και αποψίλωσης του με το νόμο 3891/2010 και τις πολιτικές εκείνης της περιόδου, με τιςοποίες ακόμη και για το εμβληματικό και τεράστιο έργο του σιδηροδρομικού διαμετακομιστικού κέντρουείχε αποκλειστεί ο Ο.Σ.Ε. από τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου