Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Εγχειρίδιο για τον αποτυχημένο γραφικό και την ΣΥΠΕ!

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αποτυχημένος γραφικός της ΣΥΠΕ, προσπαθεί σήμερα να εκμεταλλευτεί την μη πληρωμή της δικαστικής απόφασης στις 5 Απριλίου. 
Είναι άλλωστε πάγια τακτική του, χρόνια τώρα, που  έχει οδηγήσει στην
αφάνεια και στην συνδικαλιστική απομόνωση τον γραφικό και την ΣΥΠΕ , η επένδυση στην αποτυχία των άλλων και όχι η προσπάθεια για την επιτυχία δικών τους προτάσεων!

Και φυσικά πως να προσπαθήσει να πετύχει, όταν δεν έχει καμία πρόταση!
Για παράδειγμα,  ο γραφικός και η ΣΥΠΕ προχτές, απέστειλαν στο Σωματείο, μήνυμα ότι διαφωνούν κάθετα με την αλλαγή κυκλωμάτων στο πρώτο εμπορικό (για μικρό χρονικό διάστημα αυτό θα γίνεται απο εβδομάδα. διανυκτέρευση απο το ΜΑΙ λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στο ΜΘ).
Η ΣΥΠΕ διαφωνεί σε αυτό, διαφωνεί και στις επικουρίες ακόμα και τις εθελοντικές, αλλά δεν ΤΟΛΜΑΕΙ να καταθέσει πρόταση στο Σωματείο για τα κυκλώματα εργασίας στον άξονα.
Ακόμα και αν αυτή θα έλεγε "κατάργηση δρομολογίων". 
Και δεν τολμάει γιατί πολύ απλά δεν έχει τα κότσια να το κάνει 12 μήνες τώρα. Με επιστολές στην Διοίκηση παρακάμπτοντας το Σωματείο για θέματα που το Σωματείο έχει δεσμευτεί ότι θα διεκδικήσει ή έχει λύσει μέσω της ΣΣΕ (μισθοδοσία τις πρώτες 5 μέρες), πρόταση κυκλωμάτων.... στην Διοίκηση για τον Προαστιακό για να λύσει τις διαφορές που έχουν παράγοντες της ΣΥΠΕ επί προσωπικού με περιφερειακό μηχανοστάσιο και με πρόταση για διάλλειμα στα ....Λιόσια, όταν ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι η διαχείριση σήμερα, δεν είναι το πρόβλημα του κλάδου,αλλά η τεράστια έλλειψη προσωπικού!
Στην ΣΥΠΕ το μόνιμο δόγμα τους, είναι διαφωνούμε σε όλα, για να διαφωνούμε σε όλα, προσπαθούμε να αποτύχει το Σωματείο σε όλα, γιατί νομίζουμε ότι έτσι εμείς θα αποκομίσουμε ψήφους.
Επενδύοντας όμως στην αποτυχία των άλλων κανείς ποτέ δεν έγινε πετυχημένος, ιδιαίτερα όταν η άλλη πλευρά καθημερινά και αποδεδειγμένα προσπαθεί για το καλύτερο!

Φωνάζει για την δικαστική απόφαση, ο γραφικός και η ΣΥΠΕ, που οι εκπρόσωποι της στο ΔΣ, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις για την πληρωμή κανονικών αδειών για το 2018 και άρα τους αφορά -όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των μηχανοδηγών- σε μικρά ποσά.
Ναι ....ξέρουμε, στην ΣΥΠΕ ορισμένοι  περίμεναν τον Δεκέμβρη για να πάρουν τις άδειες την ώρα που ....με αναφορά τους, τις είχαν ανακαλέσει τον Ιούνη, επειδή τότε ο μπαμπάς Επαμεινώνδας ήταν στην διαχείριση και βάζανε πλάτη νομίζοντας ότι θα αποκομίσουν άλλα οφέλη. Κοινώς ψηφοθηρικοί τυχοδιώκτες.

Το εμπορικό και η ΣΥΠΕ

Στον γραφικό, μπορούμε να θυμίσουμε κάποιες αναφορές για το εμπορικό - μάλλον ήταν δικές του- στο διαδίκτυο, τότε που συνεργαζόταν με την ΔΑΚΕ. (έχουμε μεγάλο αρχείο) και περηφανευόταν κάποιος ότι" πήγε το εμπορικό" στο ΜΘ,  σε 9 ώρες περνώντας μάλιστα απο τον Ορεινό Όγκο, στηρίζοντας την τότε προσπάθεια που είχε γίνει !
Σήμερα που η διανυκτέρευση είναι για ΜΙΚΡΟ διάστημα, αυτός ο κάποιος σηκώνει το λάβαρο της.. επανάστασης!

Τέλος, στο επόμενο ΔΣ ο γραφικός εκπρόσωπος της ΣΥΠΕ, θα κληθεί να αναφερθεί ΔΗΜΟΣΙΑ για τα όσα εκστόμισε σε μέλος του Προεδρείου,  μετά το συμβάν στους Αγ. Θεοδώρους και αποδεικνύουν τον διαταραγμένο χαρακτήρα του. 
Τα όσα έχουμε πληροφορηθεί και μαθαίνουν ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί ξεπερνούν ακόμα και τα όρια της εμπάθειας.

Αν κρυφτεί για όσα είπε, θα αποδειχτεί κιοτής , όπως τότε που έστελνε εξώδικα στο στέκι της έλξης, αρνούμενος ....κάθε επαφή με την τεχνολογία ....το facebook και την blogόσφαιρα! (και πήρε την απάντηση του).

 Οι μηχανοδηγοί στις συνελεύσεις θα μάθουν ποιος έχει κληθεί σήμερα να τους εκπροσωπεί -έστω και απο απόλυτα μειοψηφική θέση- και τι λέει μετά απο δύσκολες καταστάσεις για τον κλάδο.

Η σιωπή του..αμνού

Περιμέναμε δε μια αναφορά του κόκκινου επαναστάτη, για τις δηλώσεις Κιουτσούκη για το ΠΑΜΕ περί "εγκληματικής και παραστρατιωτικής οργάνωσης με αρχηγό τον Δ. Κουτσούμπα" .
Κο κο κο, όπως εύστοχα σχολίαζε κάποιος μηχανοδηγός στο ΜΑΙ.

Γιατί η επανάσταση -όταν έχεις κατέβει σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΔΑΚΕ  στο Σωματείο- τελειώνει στα άρθρα του Ριζοσπάστη.

Τα υπόλοιπα στις συνελεύσεις, έρχονται.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου