Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ξανακαλούμε τα Σωματεία και την Π.Ο.Σ. να αποφασίσουν άμεσα συμμετοχή στην απεργία στις 21/9/2023.  Απεργούμε για να δοθεί μαχητική εργατική απάντηση στην πολιτική που φέρνει
τη σύγχρονη σκλαβιά, που μετατρέπει σε συντρίμμια τις ζωές των πολλών για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

Απεργούμε για να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα, που άρθρο – άρθρο θωρακίζει την εργασιακή ζούγκλα.

Ενδεικτικά:

Άρθρο 9:  επιτρέπει την απασχόληση σε περισσότερους του ενός εργοδότες (διαφορετικά ΑΦΜ), φτάνοντας σε δουλειά μέχρι και 13 ώρες την ημέρα και 78 ώρες την εβδομάδα.

Άρθρο 10: εισάγει τις συμβάσεις «ελαχίστων - μηδενικών ωρών» και «κατά παραγγελία» χωρίς συγκεκριμένα ωράρια και αμοιβές.  Ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει αν και πότε θα έχει δουλειά, αν και πότε θα έχει ελεύθερο χρόνο.

Άρθρο 27: προσθέτει νέες κατηγορίες εργαζομένων, στις οποίες επιτρέπει την απασχόληση Κυριακή και αργίες.

Άρθρα 25 & 26: καταργούν και τυπικά την πενθήμερη εργασία.

Άρθρο 31: επιφέρει νέο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, αφού όποιος συμμετέχει σε περιφρούρηση απεργίας θα τιμωρείται τουλάχιστον με φυλάκιση έξι (6) μηνών και με χρηματική ποινή 5.000€!

Άρθρο 4: καθιερώνει στην πραγματικότητα νέα κατηγορία απόλυσης αφού «η σύμβαση υπό δοκιμή λύεται αυτοδικαίως» αν ο εργοδότης κρίνει ότι τη δοκιμαστική υπηρεσία του εργαζόμενου δεν ήταν επιτυχής. Έτσι η «δοκιμαστική περίοδος» γίνεται ένα ακόμα εργαλείο για την εργοδοσία, προκειμένου να ξεφορτώνεται «αυτοδίκαια» εγκύους και νέες μητέρες, αλλά και εργαζόμενους που «ενοχλούν» λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Από αυτή τη νέα λαίλαπα δεν εξαιρείται κανένας εργαζόμενος. Αυτός ο εφιάλτης που ήδη εφαρμόζεται «παράνομα» θα αγκαλιάσει «νόμιμα» όλους του κλάδους, όλες τις εργασιακές σχέσεις. 

Η ζωή μας, η επιβίωσή μας θα γίνει «λάστιχο» στα χέρια των εργοδοτών.  Αυτοί θα κρίνουν πότε θα μας φωνάξουν για δουλειά, πόσες ώρες θα μας έχουν στην πρέσα της εκμετάλλευσης, ακόμα και σε ποιο μέρος θα πάμε για να δουλέψουμε. Δηλαδή από το πρωί ως το βράδυ θα είμαστε με το τηλέφωνο στο χέρι για να «μην χάσουμε» την κλήση του εργοδότη. 

Γιατί έτσι εξυπηρετούν καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη η Κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα. 

Γιατί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και η αύξηση του κέρδους τους απαιτούν όσο γίνεται πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Α π ε ρ γ ο ύ μ ε  λοιπόν γιατί το 2023 με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην παραγωγή δεν μπορεί να θεωρείται παρωχημένο το να δουλεύει ο εργαζόμενος 8ωρο και να ζει ανθρώπινα, να μην καίγεται, να μην πνίγεται και να μην σκοτώνεται σε ένα σωρό Τέμπη. 

Α π ε ρ γ ο ύ μ ε  γιατί «το δεν πάει άλλο», το «κάτι πρέπει να γίνει» πρέπει να βρει αγωνιστική διέξοδο και να δώσει τη θέση του στη διεκδίκηση:

Σταθερού ωραρίου (7ωρου- 5νθήμερου- 35ωρου) χωρίς ευελιξία.

Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στους μισθούς.

Μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στην κυκλοφορία.

Συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια.

Προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

Ουσιαστική προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές. Αποζημίωση στο 100% όσων βούλιαξε στις λάσπες η εγκληματική πολιτική του κέρδους. 

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή, 

κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.

ΟΛΟΙ στην απεργία 21 Σεπτέμβρη 2023 με συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στην ΑΘΗΝΑ στις  10.30’ π.μ. - Πλ. Συντάγματος.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 10.30΄π.μ. - Άγαλμα Βενιζέλου.

Στις υπόλοιπες πόλεις, όπου έχει οριστεί.


Με συναδελφικούς & αγωνιστικούς χαιρετισμούς.


ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου