Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Και για τον σιδηρόδρομο συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης – Τζ. Μελόνι.

 Ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού σιδηροδρόμου και η παρουσία της Hellenic Train στην Ελλάδα αποτέλεσαν ένα από τα θέματα που συζήτησαν, στην πρόσφατη συνάντησή τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ιταλίδα ομόλογος του, Τζόρτζια Μελόνι

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών δεν θέλησαν χθες να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου.

Ωστόσο, αναφέρθηκαν εκτενώς στους άξονες για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, τονίζοντας ότι συστάθηκε «ομάδα εργασίας», με επικεφαλής τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων εταιρειών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλά, εκκρεμή ζητήματα.

Οι άξονες για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, είναι οι εξής:

-Στρατηγικός σχεδιασμός, ανάπτυξη διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεις,

-Εγγύηση ασφάλειας και ποιότητας υπηρεσιών,

-Επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το τροχαίο υλικό και τις εγκαταστάσεις,

-Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και της τεχνογνωσίας,

-Ταχεία ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών.

Τα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών επανέλαβαν ότι, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, θα κατατεθούν οι προτάσεις από όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες.   

Επίσης, υποστήριξαν ότι, πλέον η μεταξύ τους επικοινωνία έχει βελτιωθεί και ότι δεν γίνεται με… εξώδικα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολλά εκκρεμή ζητήματα, όπως οι εκατέρωθεν οικονομικές διεκδικήσεις.

Για παράδειγμα, η αποζημίωση των άγονων γραμμών από τη Hellenic Train και οι διεκδικήσεις δεκάδων εκατ. ευρώ από ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ προς τη Hellenic Train.

Eπίσης, όπως υποστηρίχθηκε χθες, τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των έργων της τηλεδιοίκησης και του ETCS τηρούνται, ενώ παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διασύνδεση των συστημάτων σηματοδότησης των σταθμών Τιθορέας και Δαύλειας.

Η διασύνδεση αυτή, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, είχε κατασκευαστεί στο παρελθόν, ωστόσο από τις κλοπές των καλωδίων και βανδαλισμούς είχε σταματήσει να λειτουργεί από το 2010.

Πλέον με τις εργασίες της 717 θα παρέχεται η δυνατότητα με σηματοδότηση να κυκλοφορούν τα τραίνα μεταξύ αυτών των δύο τμημάτων, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα τμήματα του δικτύου που λειτουργεί η σηματοδότηση.

Φώτης Φωτεινός -metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου