Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ : Ενόχληση για δριμεία κριτική στην ΠΟΣ , αρνούνται να συγκαλέσουν Συμβούλιο Διοικήσεων

 Την φανερή ενόχληση της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ έδειξαν οι σημερινές τοποθετήσεις συνδικαλιστών τους στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Μάλιστα προσπάθησαν να μεταφράσουν την κριτική που ασκείται
για την συνδικαλιστική  ανυπαρξία τους, σε κριτική στον θεσμό της Ομοσπονδίας, μιλώντας για το....Brand name της Π.Ο.Σ. το οποίο τάχα υπερασπίζονται  ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.

Επί της ουσίας όμως καμία απάντηση δεν υπήρξε  για τα θέματα που έθιξαν Δίκτυο Σιδηροδρομικών και ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών, ενώ η ΔΑΚΕ με την πλήρη στήριξη της ΠΑΣΚ ανέφερε το ανεπανάληπτο, ότι δηλαδή,  για να συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοικήσεων της Ομοσπονδίας, όπως έχουν ζητήσει τα Σωματεία των Μηχανικών, Μηχανοδηγών, η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και παρατάξεις εντός της Π.Ο.Σ. θα πρέπει πρώτα να γίνει συνάντηση της Π.Ο.Σ. με το....Υπουργείο Μεταφορών για να έχουν κάτι να πούν στα Σωματεία! 

Και αυτό όταν είναι γνωστό ότι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ έχουν συχνή επαφή με το Υπουργείο Μεταφορών, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στο όργιο ρουσφετιών στον ΟΣΕ και στην διάλυση του σιδηροδρόμου.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση συνδικαλιστή που εξήρε το έργο της Διοίκησης του ΟΣΕ για την τηλεδιοίκηση Λάρισας και πως αυτό έγινε σε μόλις 4 μήνες απο τους "άριστους", λησμονώντας ότι στις 28/2/2023 έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι στο έγκλημα των Τεμπών και πως η Κυβέρνηση δεν είχε κανένα νέο περιθώριο καθυστερήσεων απο την πίεση που ασκούσε το Σωματείο των Μηχανοδηγών.

Αποστομωτικές ήταν οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών του Δικτύου και της ΔΕΣΚ που ανέφεραν την ανυπαρξία της Π.Ο.Σ. σε όλα τα επίπεδα, ενώ η ΔΕΣΚ υπεραμύνθηκε τον χαρακτηρισμό "Κατάπτυστες" για τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, που ενόχλησε την ηγεσία της Π.Ο.Σ. Θίχτηκαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ αλλά επί της ουσίας δεν είπαν τίποτα, παρά μόνο έμειναν στην λέξη που χρησιμοποίησε η ΔΕΣΚ. 

Τα όσα έγιναν σήμερα στο ΔΣ της Π.Ο.Σ. και ιδιαίτερα όσα διατυπώθηκαν με το κλείσιμο των μικροφώνων, δείχνουν την υποβάθμιση του θεσμού και την απαξίωση που αυτός βιώνει επειδή στην ηγεσία του βρέθηκαν εργοδοτικές δυνάμεις με πρόσωπα ετερόφωτα να ηγούνται της Π.Ο.Σ. 

Ποτέ άλλωτε η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών δεν είχε τέτοια πρωτοφανή έλλειψη συνδικαλιστών στην ηγεσία της και τα αποτελέσματα αυτής ζούν οι σιδηροδρομικοί καθημερινά. 

Ετερόφωτοι, χωρίς άποψη, που έφτασαν σήμερα στο σημείο να λένε ότι θα συγκαλέσουν Συμβούλιο Διοικήσεων αφού....συναντήσουν το Υπουργείο Μεταφορών. 

Θα το ξαναγράψουμε, η Π.Ο.Σ. δεν υπάρχει πλέον ούτε για τυπικές διευθετήσεις, ενώ η άρνηση του Προέδρείου της για την σύγκληση του Συμβουλίου Διοικήσεων απέδειξε τον ΦΟΒΟ των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ για όσα θα ειπωθούν σε αυτό. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι υπήρξε τοποθέτηση όπου προειδοποίησε για τάσεις Σωματείων, που συζητάνε το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν απο την Ομοσπονδία. 

Και αυτή δεν έγινε απο το Σωματείο των Μηχανοδηγών.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου