Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΣΚ : Να συνεδριάσουν άμεσα τα όργανα της Π.Ο.Σ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τι κι αν χθες καιγόταν η χώρα....

Τι κι αν σήμερα πνίγεται στα νερά και στις λάσπες...

Τι κι αν οι εργαζόμενοι βλέπουν να μην έχουν καμία προστασία τη ζωή τους και ουσιαστικά να έχουν

απέναντί τους ένα εχθρικό αστικό κράτος, ταυτόχρονα μέσα σε όλα αυτά, την περίοδο αυτή βλέπουμε να εξαπολύεται και νέα επίθεση στα δικαιώματα και στη ζωή μας.

Με απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, η Κυβέρνηση φέρνει ένα αντεργατικό Νομοσχέδιο που αφαιρεί σημαντικά δικαιώματα των εργαζομένων, εντατικοποιεί απίστευτα την εργασία. Λύνει τα χέρια στην εργοδοσία για κάθε λογής αυθαιρεσία.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση η Π.Ο.Σ. και όλα τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο δεν μπορούν να μένουν αδιάφορα.

Καλούμε άμεσα να συνεδριάσουν τα Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. και των Σωματείων με αποκλειστικό θέμα αυτό. Να πάρουν αποφάσεις για ενημερωτικές Συνελεύσεις των εργαζομένων και να οργανωθούν κινητοποιήσεις.

Είναι επιβεβλημένη η άμεση απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος με πολύμορφες εκδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, για να μην κατατεθεί το Νομοσχέδιο έκτρωμα στη Βουλή.


ΔΕΣΚ-Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου