Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΑΚΕ : Vertigo και διαφοροποιήσεις για την απεργία. Εκτεθειμένος ο Ν. Κιουτσούκης

 Να δικαιολογήσει τα διαλυτικά φαινόμενα που παρουσιάζονται εντός της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, προσπάθησε  με ανάρτηση του στα Social Media, ο επικεφαλής της Νίκος Κιουτσούκης. 

Αποκρύπτοντάς  το πλέον κρίσιμο,  ότι δηλαδή

στην ψηφοφορία στην εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, απο τα 3 μέλη που έχει εκλέξει υπήρξαν 3 διαφορετικοί ψήφοι για την σημερινή απεργία καθώς υπήρξε απο την παράταξη του και ΘΕΤΙΚΗ ψήφος, ενώ μέλος της στην Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας,   απείχε! 

Η εικόνα είναι διαλυτική για μια παράταξη όπως η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, που θέλει να παρουσιάζεται  από τον επικεφαλής της ως "παράταξη που κοιτάζει το θετικό για τους εργαζόμενους" αλλά έχει..... 3 διαφορετικές απόψεις σε κορυφαίο επίπεδο,  για το Νομοσχέδιο που αλλάζει προς το χειρότερο την ζωή τους. 

Την ώρα δηλαδή που ψηφίζεται ένα Νομοσχέδιο που αφορά την ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων, η ΔΑΚΕ είχε 3 διαφορετικές απόψεις και στο πλέον  κορυφαίο επίπεδο! 

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και αγαπητό μας συνάδελφο Νίκο Κιουτσούκη 

  1. Το μέλος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα , που ψήφισε ΥΠΕΡ της απεργίας στην συνεδρίαση της εκτελεστικής της ΓΣΕΕ καθόρισε την απόφαση του απο τον  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και την στάση του  ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ή μήπως στηρίζει την  αντιπολίτευση;  Γιατί  ο Νικόλας επί λέξη έγραψεΟι απεργίες των συνδικάτων δεν αποφασίζονται την ημερομηνία που ανακοινώνει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ούτε και για του ψύλλου το πήδημα επειδή το ζητάει ένα τμήμα της αντιπολίτευσης είτε αξιωματικής είτε συνολικά!!!" 
  2. Νικόλα αλήθεια, όταν στα 3 μέλη που έχει εκλεγμένα η ΔΑΚΕ στην εκτελεστική της ΓΣΕΕ, τα 2 δεν ακολουθούν την άποψη σου, εσύ διαβάζεις  "  το πρώτο ρήγμα των σχέσεων των δήθεν “δημοκρατικων προοδευτικών δυνάμεων” επειδή η ΠΑΣΚΕ δεν στήριξε την απεργία όπως πρότεινε ο Νίκος Φωτόπουλος ;  Εδώ την στήριξε μέλος της ΔΑΚΕ αγαπητέ Νικόλα, εσύ τις....προοδευτικές δυνάμεις βρήκες να σχολιάσεις; 
Η κατάσταση που περιγράφουμε επιβεβαιώνει ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις στην ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, που θυμίζουμε ότι έχει ήδη διασπαστεί μετά το τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ με  την αποχώρηση εκλεγμένου μέλους της στην Διοίκηση της.

Καταλύτης για αυτές,  (ως  έξοδος "ασφαλούς" διαφυγής για κάποια πρόσωπα) θα είναι οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε Δήμους και Περιφέρειες. Αυτό ακούγεται έντονα εδώ και 2 μήνες. 

Σύντομα θα δούμε πολλά.

Όμως είναι πραγματικό κατόρθωμα και ίσως μοναδικό στην ιστορία της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα.
Να υπάρχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, 3 διαφορετικές απόψεις εντός της μπλέ παράταξης και ο επικεφαλής της να ασχολείται με την ....διαφωνία των Προοδευτικών δυνάμεων!!!! Το λές και VERTIGO. 

Τα καλύτερα έρχονται  

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου