Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΣΚ : Άστοχη η ανακοίνωση της Π.Ο.Σ. - Συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

 Η δύναμη της αλληλεγγύης και του αγώνα που «λάμπει» αυτές τις ημέρες στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ, είναι το πιο ελπιδοφόρο στοιχείο, η πιο αισιόδοξη εικόνα μέσα στην καταστροφή. Εκεί που το αίσθημα του «αβοήθητου» και του εγκαταλελειμμένου από το αστικό κράτος, λαού,

κυριαρχεί,

Εκεί που οικογένειες παλεύουν να σταθούν όρθιες και να μαζέψουν τα κομμάτια τους,

Εκεί που ο επιλεκτικά ανίκανος μηχανισμός Κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης μετατρέπει ακόμα και ένα ποτήρι νερό σε «πολυτέλεια»,

Εκεί λοιπόν, σε μια ακόμη μεγάλη καταστροφή αποδεικνύεται ότι ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο για να ορθοποδήσει, παρά μόνο μέσα από την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τον αγώνα και τη διεκδίκηση. 

Χωριά σε ολόκληρη την Θεσσαλία πνίγονται από την ανυπαρξία, εδώ και χρόνια, των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων,  από το ανεπαρκές δίκτυο απορροής  των όμβριων υδάτων, από τις κακοτεχνίες.

Απίστευτες  είναι και η ζημιές  στο σιδηροδρομικό  δίκτυο,  τις υποδομές  της γραμμής και τις εγκαταστάσεις.

Δε φταίει η κλιματική αλλαγή και η ακραία καταιγίδα που παρουσιάζεται ως αιτία των καταστροφικών πλημμυρών όπως  «συμμερίζεται» και η Π.Ο.Σ. στην σχετική  ανακοίνωσή της.


Η Κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της παλεύουν να μας πείσουν ότι κάτι άλλο φταίει πέρα από την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών που θα έπρεπε να υπάρχουν για να προλάβουν το έγκλημα.

Ταυτόχρονα, μέσω επιστολής του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, απευθυνόμενος προς όλους τους Δήμους της χώρας δηλώνει την ανικανότητά του κρατικού μηχανισμού στη διαχείριση της έμπρακτης αλληλεγγύης του λαού που από την πρώτη στιγμή στέκονται δίπλα στις πληγείσες περιοχές.

Η κρατική παρέμβαση είναι επιλεκτική. Δηλώνουν ότι δε μπορούν να διαχειριστούν ούτε την πρόληψη ούτε όμως τη λαϊκή πρωτοβουλία καιαλληλεγγύη.

Αφού άφησαν το λαό  στο έλεος της φυσικής καταστροφής, το ίδιο το κράτος  αποδεικνύεται επιλεκτικά «ανίκανο» να εξασφαλίσει ακόμα και τα στοιχειώδη σε όσους έχουν πληγεί.


Σε αντίθεση με αυτό, το Στέκι Πλημμυροπαθών Παλαμά μοίρασε με βάρκες φαγητό, νερό και φάρμακα στους κατοίκους χωριών που παραμένουν αποκλεισμένα. 

Στη Λάρισα, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου παραδόθηκε ήδη το πρώτο μέρος βοήθειας που μάζεψε ο λαός της πόλης. 

Σε Τρίκαλα και Βόλο, τα εργατικά Σωματεία συνεχίζουν να μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης. Παραδόθηκαν ήδη, σε Καρδίτσα και Λάρισα, οι πρώτες παλέτες με νερά που συγκέντρωσαν Συνδικάτα της Αττικής. 

Αντιπροσωπεία των Συνδικάτων της Αθήνας μετέβη στον Παλαμά, όπου βοήθησε στον καθαρισμό σπιτιών, στην μόνη οργανωμένη παρέμβαση στην περιοχή μετά από πέντε ημέρες.

«Μόνο ο λαός σώζει το λαό».....

Το σύνθημα αυτό και το ελπιδοφόρο μήνυμα που εκπέμπει ακτινοβολεί ξανά αυτές τις ημέρες από το Θεσσαλικό κάμπο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι σε πλημμύρες, φωτιές και κυρίως απέναντι στο κράτος που μας αφήνει απροστάτευτους στις "φυσικές καταστροφές", αλλά φροντίζει να χτυπήσει κάθε δικαίωμα μας. Το δικαίωμα στη ζωή, στην ασφάλεια, στην εργασία.

Τα εργατικά ταξικά σωματεία ΜΠΟΡΟΥΝ να διαχειριστούν την αλληλεγγύη μεταξύ συνανθρώπων που θέλουν να συνδράμουν από το υστέρημά τους για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα στους κατοίκους των περιοχών που πλήγηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς να δώσουν υλική βοήθεια που θα αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ:

-  Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα).

-  Χυμούς.

-  Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (όπως κονσέρβες, κομπόστες κ.α.).

-  Φρυγανιές και παξιμάδια.

-  Μπισκότα, Κρουασάν, Μπάρες δημητριακών.

-  Παστέλια.

-  Είδη ατομικής υγιεινής (όπως πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

-  Όπως επίσης και σχολικά είδη.


Τηλ. Επικοινωνίας: 6947908049, 6949563683, 6977910745.

Για τη Θεσσαλονίκη: 6946479967, 6943843214.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου