Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών : Κατάπτυστες ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Είναι κατάπτυστοι!

 Την ίδια στιγμή που31 Εργατικά Κέντρα και 18 Ομοσπονδίες μαζί με εκατοντάδες κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, απεργούσαν την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη ( για 1η φορά τόσα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, παρά την άρνηση της ΓΣΕΕ) ενάντια
στο αντεργατικό έκτρωμα, αλλά και στην προκλητική προπαγάνδα που εμφανίζει τις ρυθμίσεις του ως  «προστατευτικές» και «θετικές» για τους εργαζόμενους, η Π.Ο.Σ.& Μ.Σ.Τ. και τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο που οι Διοικήσεις τους ελέγχονται από τις ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ, όχι μόνο δεν αποφάσισαν κινητοποιήσεις, όχι μόνο δεν συνεδρίασαν – όπως τους κάλεσε όλους δύο φορές η ΔΕΣΚ- αλλά ούτε καν προχώρησαν σε συγκεντρώσεις για να πάρουν τη γνώμη των μελών τους.

Υπονόμευσαν μαζί με τη θλιβερή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ την απεργία που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες εργαζόμενους, που έκαναν δική τους υπόθεση την οργάνωση και την επιτυχία της, που τόνισαν την ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας τους ενάντια στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική της εργοδοσίας, της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Αυτό που τους απασχολεί όλους αυτούς και τους τρομάζει ταυτόχρονα, είναι: Ότι το νομοσχέδιο «τερατούργημα» δεν έχει καμία νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων κι ότι αυτό δεν αλλάζει με την κατάπτυστη απεργοσπαστική στάση τους.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – μαζί τους και Σιδηροδρομικοί- διατράνωσαν πως δε δέχονται τη σύγχρονη σκλαβιά, με όσους νόμους και διατάξεις κι αν την επικυρώσουν Κράτος και Κυβερνήσεις. Με τα μεγάλα τους συλλαλητήρια, δήλωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στην κοροϊδία της Κυβέρνησης με τις τριετίες, αλλά και στην εγκληματική πολιτική που «βουλιάζει» ζωές και περιουσίες στη λάσπη.

Διεκδίκησαν και θα συνεχίσουν να διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, σταθερές εργασιακές σχέσεις, σταθερό ωράριο εργασίας, δουλειά με δικαιώματα, συνδικαλιστικές ελευθερίες, άμεσες αποζημιώσεις στο 100% στους πληγέντες από τις πλημμύρες, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο να γυρίσουν την πλάτη στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές,γιατί δεν στέκονται στο πλευρό μας στις κρίσιμες μάχες, γιατί είναι εχθροί των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Να συσπειρωθούν γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο της ΔΕΣΚ-Σ.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα στο Σιδηρόδρομο, ενισχύοντας τη ΔΕΣΚ-Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου