Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Εργοστάσιο Βόλου : Εικόνα απο τις πρόσφατες καταστροφές λόγω των πλημμυρικών φαινομένων

 Μια εικόνα χίλιες λέξεις  απο το εργοστάσιο Βόλου και την προσπάθεια των συναδέλφων μας να  αποκαταστήσουν τις καταστροφές μετά την πλημμύρα "Daniel", προκειμένου να ξεκινήσει η επαναλειτουργία του σε κανονικούς ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες.

Αναρωτιόμαστε γιατί το "επιχειρησιακό" Σωματείο

του ΣΕΠ αποκρύπτει αυτές τις εικόνες που εγείρουν σοβαρά ζητήματα για την άμεση ανάγκης αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους - κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν απο την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά αναδεικνύει και την μεγάλη προσπάθεια των συναδέλφων μας για την αποκατάσταση τους. 

Καλές οι καθημερινές αναφορές στα "κατορθώματα" και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης απο το φιλοκυβερνητικό - μέχρι το μεδούλι πλέον- ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά ο σιδηρόδρομος έχει υποστεί σημαντικές ζημιές τόσο στις υποδομές, όσο και σε εγκαταστάσεις και αυτά πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλους γιατί η βιωσιμότητα των σιδηροδρομικών εταιρειών βρίσκεται σε κίνδυνο.

Για την επανεκκίνηση της λειτουργίας του σιδηροδρόμου στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, το μόνο που ακούμε είναι τα εκατομμύρια των Ευρώ που θα απαιτηθούν για τον άξονα ΠΑΘΕ, ενώ έχουν περάσει ΗΔΗ 20 μέρες περίπου απο την κακοκαιρία και η περιοχή σήμερα δοκιμάζεται και πάλι. 

Για την γραμμή Λάρισα - Βόλος και αυτήν της Καλαμπάκας, τα χρονοδιάγραμματα για την επαναλειτουργία, είναι ΑΓΝΩΣΤΑ. 

Και το ότι κανείς δεν μιλάει για αυτήν την κατάσταση, λόγω των φιλοΚυβερνητικών αισθημάτων της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένων Σωματείων, είναι τουλάχιστο....ανησυχητικό. 

Το στέκι της έλξης - To blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου