Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Π.Ιατρόπουλος Διαχείριση του τρόμου και ένα πραγματικό περιστατικό

 Αποτελεί παλιά  μέθοδο αλλά στις μέρες μας χρησιμοποιείται μαζικά , με ευθύνη κυβέρνησης και τηλεόρασης, αυτά  τα δύο είναι ένα επικίνδυνο πακέτο, με στόχο να ελέγξουν τις αντιδράσεις του κόσμου που πνίγεται η καίγεται, καταργώντας στη πράξη τη πολιτική ευθύνη. Η αρχή γίνεται με το επιθετικό
πνεύμα και λόγο των μετεωρολόγων που θα το ζήλευε… πολεμικός ανταποκριτής, όταν ανακοινώνουν τον καιρό. Μεταχειρίζονται ουσιαστικά και επίθετα  θα χτυπήσει, τεράστιοι όγκοι νερού, τρομακτικά μοντέλα κλπ. που δημιουργούν πανικό στους ανθρώπους, πριν από το φαινόμενο. Μετά έρχεται το 112 αλλά ο πανικός είναι ήδη εκεί. Στο τέλος ο κρατικός μηχανισμός… κάνει πάντα ο καθήκον του και τα οδυνηρά συνήθως αποτελέσματα, αποδίδονται στην ένταση των φαινομένων. Η πρόληψη απουσιάζει είτε σαν λέξη είτε σαν ενέργεια. Αυτή  η τρομολαγνεία  εξασφαλίζει εξουσία και έλεγχο μαζί, πάνω στις κοινωνικές ομάδες  που κάτω από άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν άλλα μέσα, σκληρά και… ηθικά επιλήψιμα. Από τη στιγμή που το…. Επιτελικό κράτος νιώθει  άτρωτο , προχωρά σε προκλήσεις σαν αυτή του Χαρδαλιά που τον θέλει υποψήφιο περιφερειάρχη στην Αττική. Τι θα μπορούσε να κάνει αυτός ο λεβέντης στη πρωτεύουσα που δεν έκανε στη Θράκη και στη Θεσσαλία?       

             Πραγματικό σκηνικό, μέρος του δράματος που περιγράφω.

Σιδηροδρομικός σταθμός Τιθορέας  Τετάρτη 27-9  ώρα 9.45. Αναμονή ic 51.

Περίπου 10 επιβάτες μεταξύ των οποίων οικογένεια Δανών με βρέφος μηνών. Ο ΟΣΕ ανακοινώνει πως το δρομολόγιο καταργείται. Εκτέλεση με λεωφορείο. Το λεωφορείο έρχεται με μία ώρα καθυστέρηση. Ο οδηγός δεν γνωρίζει το δρομολόγιο, στο σταθμό Θηβών  χάνεται και οι επιβάτες σώζονται από τα λασπωμένα σταροχώραφα του Θηβαϊκού κάμπου από το GPS επιβάτιδας με ξένο πλοηγό. Του οδηγού και του γράφοντος έδειχναν..το απέραντο ..πράσινο. 

Άφιξη στην Αθήνα με 3 ώρες καθυστέρηση επειδή κάπου στη Σφενδάλη έπεσαν 2-3 δένδρα και ο ΟΣΕ έκλεισε τη γραμμή για μία μέρα σχεδόν… 

Τον καιρό του σιδηρόδρομου αυτή η βλάβη θα αποκαθίστατο σε μία ώρα το πολύ… 

Οι επιβάτες έχασαν πτήσεις , ζεύγος Γάλλων, συναντήσεις κλπ, αλλά μακάριζαν το ότι… έφτασαν. Αφού οι πολίτες σώζουν τις ζωές τους, θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ στο …επιτελικό κράτος. 

Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο αυτής της Δανιμαρκίας  του βαλκανικού νότου..                                                   

Ο Παναγιώτης Ιατρόπουλος, συνταξιούχος σιδηροδρομικός  είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Πειραιά με τον Γιώργο Γαβρίλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου