Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Οι μηχανοδηγοί συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

 Το Σωματείο Μηχανοδηγών διαπιστώνοντας την απουσία της ανύπαρκτης Π.Ο.Σ. για άλλη μια φορά συμμετέχει στην πρωτοβουλία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΓΗΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Η ανακοίνωση του ΕΚΠ : 

Τις τελευταίες μέρες οι εικόνες που έρχονται από όλη σχεδόν την χώρα θυμίζουν

ταινία βιβλικής καταστροφής. Χωριά εξαφανισμένα μέσα στο νερό, δρόμοι πόλεων να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, κάτοικοι να παρασύρονται από τα ρέματα και άλλοι να μένουν εγκλωβισμένοι σε ταράτσες.

Για ακόμη μια φορά ακούμε ότι φταίει ο κακός μας ο καιρός , ότι έριξε μεγάλες ποσότητες νερού, ότι φταίει η περιβαλλοντική κρίση. Αυτό που δεν ακούμε όμως είναι ότι τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, από κοντά και οι δημοτικές αρχές έχουν αφήσει την χώρα ανοχύρωτη. Δεν υπάρχουν πουθενά σύγχρονα μέσα αντιπλημμυρικής προστασίας και η παρουσία του κρατικού μηχανισμού αναλώθηκε για ακόμη μια φορά σε μηνύματα αυτοπροστασίας, όταν απεγνωσμένοι οι κάτοικοι προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να σώσουν ο ένας τον άλλον.

Το κράτος δείχνει ξανά πόσο εχθρικό είναι απέναντι στην προστασία της ζωής μας και του περιβάλλοντος σε αντίθεση με την επιτελικότητα στην υπεράσπιση των συμφερόντων των τραπεζών, των εφοπλιστών, συνολικά του κεφαλαίου.

Δεν θα ανεχτούμε να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε τον χειμώνα. Απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να είναι ασφαλείς οι πόλεις που ζούμε!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του προχωράει σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας.


Μαζεύουμε:

1. Εμφιαλωμένο νερό, γιατί ακόμη και να αποκατασταθεί η ύδρευση δεν θα πίνεται.

2. Τρόφιμα μακράς διάρκειας που είναι για άμεση κατανάλωση, όπως κονσέρβες ( όχι ρύζι, μακαρόνια κλπ).

3. Κουβέρτες, υπνόσακους, κλπ.

4. Είδη ατομικής υγιεινής ( πάνες μωρών και ενηλίκων, σερβιέτες, μωρομάντηλα, χαρτικά )

5. Φακούς.

Η συλλογή των ειδών θα γίνεται στο ισόγειο του ΕΚΠ, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9:00 – 20:00.

Αντιπροσωπεία από την Διοίκηση του ΕΚΠ θα παραδώσει την βοήθεια στους πληγέντες. Καλούμε και όσους από τα σωματεία – μέλη μας επιθυμούν να πλαισιώσουν την αντιπροσωπεία αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου